Danas se u Hrvatskom saboru raspravlja o amandmanima na Prijedlog državnog proračuna za 2019. godinu. Ovakav Prijedlog proračuna pohvalila je Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica i dugogodišnja vodička gradonačelnica, osobito zadovoljna povećanjem izdvajanja za potrebe hitne medicine i vatrogastva.

Šibensko – kninski župan Goran Pauk pozdravio je danas sudionike 31. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji se održava u hotelskom naselju Solaris do 27. studenoga u organizaciji Hrvatske obrtničke komore. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko – kninske županije uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma.

Nakon gotovo dvadeset godina, danas je u Hrvatskome saboru, donesen novi Zakon o otocima kojim se donose brojna poboljšanja i uređuje novi način upravljanja razvojem hrvatskih otoka te se jasno definira njihova razvojna politika.

Danas su u Hrvatskome saboru, usvojeni Prijedlozi zakona o otocima i zakona o trošarinama koji su bili u prvom čitanju. Prema zakonodavnoj proceduri, obvezala se Vlada RH da do drugoga čitanja razmotri i implementira prijedloge i mišljenja zastupnika iznesena u raspravi. 

Predsjednica Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Branka Juričev–Martinčev sastala se u četvrtak s pomoćnikom ministra poljoprivrede Antom Mišurom, pomoćnikom ministra zaštite okoliša i energetike Igorom Kreitmeyerom i predstavnicima Udruge za zaštitu prava i očuvanje izvornih kornatskih vrijednosti „Kurnatari'' kako bi se razmotrile mogućnosti unaprjeđenja uvjeta života i rada na području Nacionalnog parka Kornati.

Zastupnica Branka Juričev-Martinčev je u Hrvatskom saboru u siječnju ove godine tražila da Ministarstvo državne imovine Prijedlogom Zakona o upravljanju državnom imovinom omogući i izgradnju stambenih objekata na državnom zemljištu. Ta primjedba je prihvaćena. Jučer je objavljen, a 14 ovog mjeseca stupa na snagu Zakon o upravljanju državnom imovinom kojim se omogućava raspolaganje nekretninama u korist jedinica lokalne područne (regionalne) samouprave bez naknade i u ovu svrhu.

U okviru plenarne rasprave o Godišnjem izvješću o državnim potporama za 2016. godinu, zastupnica Branka Juričev – Martinčev posebno je apostrofirala sustav tzv. horizontalnih potpora na razini jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Zastupnica Branka Juričev-Martinčev je danas u Saboru istakla potrebu kvalitetnijeg povezivanja otoka s kopnom u Šibensko-kninskoj županiji. Najviše problema, naglasila je, pojavljuje se u povezivanju otoka za jačih vjetrova, posebno najudaljenijih Žirja i Kaprija.

Poslije tri mandata vođenja našeg Grada, Branka Juričev Martinčev svoj politički put nastavila je kao saborska zastupnica HDZ-a. Uz to predsjednica je Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije te članica Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. Nakon njezinog zadnjeg intervjua od lipnja prošle godine na portalu Infovodice, odnosno zahvale sugrađanima na potpori u tri njezina gradonačelnička mandata, s Brankom smo razgovarali o radu u Saboru, koliko je često u kontaktu s novom gradonačelnicom Vodica i radu ureda u Šibeniku na Baldekinu za prijem građana

Saborska zastupnica HDZ-a Branka Juričev-Martinčev danas je u Hrvatskom saboru prilikom rasprave o Prijedlogu zakona o upravljanju državnom imovinom apelirala na ministarstvo da se novim prijedlogom zakona omogući izgradnja stambenih objekata na državnom zemljištu posebno u ruralnim, ratom zahvaćenim, naseljima onima koji još uvijek zaslužuju posebnu državnu skrb.

tehnoadeo2017 BumbaNG
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close