Predsjednica saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Branka Juričev-Martinčev sazvala je sjednicu Odbora, zajedno s kolegama iz Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu te pozvala ministricu Gabrijelu Žalac da prezentira novi prijedlog statističke podijele prostornih jedinica tzv. druge razine kako bi se stvorili bolji uvjeti za korištenje sredstava kohezijske politike.

Danas se u Hrvatskom saboru raspravlja o amandmanima na Prijedlog državnog proračuna za 2019. godinu. Ovakav Prijedlog proračuna pohvalila je Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica i dugogodišnja vodička gradonačelnica, osobito zadovoljna povećanjem izdvajanja za potrebe hitne medicine i vatrogastva.

Šibensko – kninski župan Goran Pauk pozdravio je danas sudionike 31. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji se održava u hotelskom naselju Solaris do 27. studenoga u organizaciji Hrvatske obrtničke komore. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko – kninske županije uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma.

Nakon gotovo dvadeset godina, danas je u Hrvatskome saboru, donesen novi Zakon o otocima kojim se donose brojna poboljšanja i uređuje novi način upravljanja razvojem hrvatskih otoka te se jasno definira njihova razvojna politika.

Danas su u Hrvatskome saboru, usvojeni Prijedlozi zakona o otocima i zakona o trošarinama koji su bili u prvom čitanju. Prema zakonodavnoj proceduri, obvezala se Vlada RH da do drugoga čitanja razmotri i implementira prijedloge i mišljenja zastupnika iznesena u raspravi. 

Predsjednica Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Branka Juričev–Martinčev sastala se u četvrtak s pomoćnikom ministra poljoprivrede Antom Mišurom, pomoćnikom ministra zaštite okoliša i energetike Igorom Kreitmeyerom i predstavnicima Udruge za zaštitu prava i očuvanje izvornih kornatskih vrijednosti „Kurnatari'' kako bi se razmotrile mogućnosti unaprjeđenja uvjeta života i rada na području Nacionalnog parka Kornati.

Zastupnica Branka Juričev-Martinčev je u Hrvatskom saboru u siječnju ove godine tražila da Ministarstvo državne imovine Prijedlogom Zakona o upravljanju državnom imovinom omogući i izgradnju stambenih objekata na državnom zemljištu. Ta primjedba je prihvaćena. Jučer je objavljen, a 14 ovog mjeseca stupa na snagu Zakon o upravljanju državnom imovinom kojim se omogućava raspolaganje nekretninama u korist jedinica lokalne područne (regionalne) samouprave bez naknade i u ovu svrhu.

U okviru plenarne rasprave o Godišnjem izvješću o državnim potporama za 2016. godinu, zastupnica Branka Juričev – Martinčev posebno je apostrofirala sustav tzv. horizontalnih potpora na razini jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Zastupnica Branka Juričev-Martinčev je danas u Saboru istakla potrebu kvalitetnijeg povezivanja otoka s kopnom u Šibensko-kninskoj županiji. Najviše problema, naglasila je, pojavljuje se u povezivanju otoka za jačih vjetrova, posebno najudaljenijih Žirja i Kaprija.

Poslije tri mandata vođenja našeg Grada, Branka Juričev Martinčev svoj politički put nastavila je kao saborska zastupnica HDZ-a. Uz to predsjednica je Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije te članica Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. Nakon njezinog zadnjeg intervjua od lipnja prošle godine na portalu Infovodice, odnosno zahvale sugrađanima na potpori u tri njezina gradonačelnička mandata, s Brankom smo razgovarali o radu u Saboru, koliko je često u kontaktu s novom gradonačelnicom Vodica i radu ureda u Šibeniku na Baldekinu za prijem građana

Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close