Saborska zastupnica HDZ-a Branka Juričev-Martinčev danas je u Hrvatskom saboru prilikom rasprave o Prijedlogu zakona o upravljanju državnom imovinom apelirala na ministarstvo da se novim prijedlogom zakona omogući izgradnja stambenih objekata na državnom zemljištu posebno u ruralnim, ratom zahvaćenim, naseljima onima koji još uvijek zaslužuju posebnu državnu skrb.

Klub zastupnika HDZ-a želi snažnije zaštititi djecu, raditi na suzbijanju zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja djece. Zato će u saborsku proceduru uputiti prijedlog izmjene i dopune Zakona o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji te izmjene i dopune Kaznenog zakona za kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj su na kojoj su govorile saborske zastupnice iz redova HDZ-a Irena Petrijevčanin Vuksanović i bivša vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev. – prenosimo vijest s portala HRT-a

Saborska zastupnica HDZ-a Branka Juričev Martinčev svakog ponedjeljka održat će prijem građana u prostorijama HDZ-a u Šibeniku na Baldekinu.

U petak 16. lipnja 2017. godine u posjet JVP Vodice došla je bivša Gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev – Martinčev.

Tom prilikom zapovjednik JVP Vodice Ivica Begić joj je uručio buket cvijeća, a djelatnici dar u znak zahvale za sve što je učinila za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Vodica.

Kako je naglašeno ovo nije završetak izvrsne suradnje, već smo upoznali gđu. Branku Juričev – Martinčev kao saborsku zastupnicu i gradsku vijećnicu s problemima u sustavu.

19250317_751605634964458_555966558_o.jpg

Zapovjednik Ivica Begić naglasio je da su glavni problemi raspodjela minimalnih financijski standarda za vatrogastvo, gdje manje ili slične JLS iz državnog proračuna prihoduju veća sredstva od Grada Vodica, potrebu rješavanja radno – pravnog statusa vatrogasaca, potrebu usklađivanja broja djelatnika sa novom Procjenom i Planom zaštite od požara, te nastavak radova na započetoj projektnoj dokumentaciji novog centra za civilnu zaštitu u sklopu kojeg bi bio vatrogasni dom.

Branka Juričev – Martinčev se zahvalila djelatnicima JVP Grada Vodica što Grad Vodice čine sigurnijim i ljepšim mjestom, pružajući usluge sigurnosti te pritom riskirajući svoje zdravlje i živote da bi spasili živote i imovinu svih građana. Naglasila je da će se i u budućem radu aktivno zalagati za rješavanje svih navedenih problema u cilju jačanja profesionalnog i dobrovoljnog vatrogastva.

Dragi Vodičani i prijatelji Vodica,
na kraju svoja tri mandata htjela bih se zahvaliti svim svojim sugrađanima koji su mi davali podršku, poticali me svojim sugestijama i kritikama, svim svojim suradnicima koji su mi svojom stručnošću i profesionalnošću pomogli realizirati naše projekte, kao i prijateljima našeg grada u različitim županijskim i državnim institucijama koji su doprinijeli našem razvoju i napretku te medijima koji su nas u svemu pratili. Dvanaest sam godina posao gradonačelnice obavljala srcem, maksimalno se trudeći, pet godina i volonterski, kako bi uštedjela gradskom proračunu. Nastojala sam ovaj grad učiniti pravim malim gradom.

Gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev primila danas po zadnji put u svom mandatu obitelji koje su od početka godine dobili prinove. Uz čestitke i dobrodošlicu u zajednicu, svakom mališanu je uručena jednokratna novčana pomoć koja je od ove godine povećana.

"Ovo je najbolji primjer kako suradnjom svih faktora od Ministarstva, županije, grada Vodica, a i kvalitetnom izvedbom izvođača radova mogu se realizirati dobri projekti i povući europska sredstva. Ovo je najveći i najznačajniji infrastrukturni projekt na području prometa od izgradnje Jadranske magistrale koja je izgrađena 1963 godine i vjerujem da će biti od velike važnost za razvoj naših turističkih Vodica, a zasigurno će svi ovi prometni problemi koje smo imali proteklih godina, a posebno u turističkoj sezoni puštanjem ove zaobilaznice u promet biti prošlost" – rekla je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev prilikom puštanja u promet novoizgrađene vodičke zaobilaznice.

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, primila je danas članove Rukometnog kluba Olimpija i dodijelila im pohvalnice za postignut veliki sportski uspjeh. Oni su ovosezonskim sjajnim igrama postali prvaci Druge hrvatske rukometne lige Jug i tako zaslužili ulazak u Prvu rukometnu ligu u kojoj će zaigrati slijedeće sezone.

Na 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica, gradski vijećnik Marin Mikšić postavio je pitanje gradonačelnici Vodica Branki Juričev-Martinčev što je ostavila Gradu po isteku mandata. Kako je tada predsjednik Gradskog vijeća Danijel LasanZorobabel zamolio gradonačelnicu da odgovor uputi putem medija budući to pitanje gospodin Mikšić nije prijavio kako vijećničko pitanje, Gradonačelnica ispunjava svoju obavezu.

Danas je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić" Šibenik održana konferencija povodom Dana otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji u organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close