U prostorijama Policijske uprave Šibensko-kninske održana je danas sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Na sjednici se raspravljalo o pripremi protupožarne sezone, kao i o potencijalnim ugrozama od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.

Sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini dana 14. svibnja održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vodica.

Dana 11. svibnja 2018. godine u 09:26 sati Šibenskokninsku županiju pogodio je potres. Prema prvim informacijama iz Seizmološke službe Republike Hrvatske potres je bio jačine 6,2 po Richteru, sa epicentrom na području zapadno od Grada Šibenika.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje, područni ured za zaštitu i spašavanje Šibenik izdala je svim jedinicama lokalne samouprave upozorenje za opasne vremenske pojave.

S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete koji se prognoziraju za vikend Stožer civilne zaštite Grada Vodica savjetuje građanima koji imaju problema sa plavljenjem svojih objekata da na vrijeme osiguraju zaštitu svoje imovine, da u slučaju oborinskog nevremena i bujičnih poplava ne prometuju svojim vozilima dok se uvjeti na cesti ne poprave, ukoliko se nađu na prometnicama da prilagode vožnju uvjetima na cesti. Opća postrojba civilne zaštite Grada Vodica sutra će vršiti punjenje vreća s pijeskom i pripremati se za moguće oborinsko nevrijeme. Također, građani će moći donijeti i napuniti svoje vreće pijeskom u Doćinama na prostoru KNH Torcida Vodice u ulici Pavla Šubića.

Iz centra 112 i Civilne zaštite grada Vodica upozoravaju građane na mogućnost obilnih padalina u utorak popodne i srijedu.

Danas će Grad Vodice primiti Godišnju nagradu za promicanje i razvoj sustava civilne zaštite u 2015. godini. Svečano uručenje nagrada održava se u sklopu središnje svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, uz prisustvo visokih državnih dužnosnika, u Gospiću, s početkom u 11 sati. U ime Grada Vodica nagradu će preuzeti dogradonačelnik Luka Lipić.

Pripadnici Civilne zaštite Grada Vodica Danijel Lasan Zorobabel, Josip Šprljan zajedno sa Šimom Strikomanom helikopterom Eudoralet pilota Zorana Matića nadljetali su danas popodne poplavljeno područje od Tišnjanske Dubrave do Vodica radi sagledavanja trenutne situacije na poplavljenim područjima.

U cilju osposobljenosti organiziranih operativnih snaga zaštite i spašavanja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, područni ured za zaštitu i spašavanje Šibenik organizirala je danas pokazno – terensku vježbu zaštite i spašavanja u Hotelu Olympia.

U cilju osposobljenosti organiziranih operativnih snaga zaštite i spašavanja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, područni ured za zaštitu i spašavanje Šibenik organizirati će dana 21. travnja (utorak) od 10 sati pokazno – terensku vježbu zaštite i spašavanja u Hotelu Olympia.

Stranica 1 od 2
Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close