Nakon jučerašnjeg 2. memorijalnog Fire Combat natjecanja "Srce Kornatsko", jutros su u miru, tiho i dostojanstveno pripadnici DVD-a Vodice, JVP Vodice zajedno s kolegama vatrogascima koji su prenoćili nakon Fire Comabata te biciklistima iz Siska i Bihaća položili vijence na spomen obilježja vatrogasaca. Najprije na spomen obilježju u parku, a zatim kod grobova stradalih vodičkih vatrogasaca.

Po izrazito vrućem i sparnom vremenu 27 ekipa natjecalo se za titulu najboljeg na 2. Memorijalnom vatrogasnom turniru „Fire combat“.

Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, minutom šutnje kojom je odana počast stradalim vatrogascima na otoku Kornatu  te pozdrava predsjednika DVD-a Vodice Ivana Jozića i predsjednika županijske vatrogasne zajednice Zorana Smolića započelo je vatrogasno natjecanje.

11 je tužnih godina prošlo od kornatske tragedije, a tuga i bol nisu ništa manji. Obljetnica će se obilježiti u subotu i nedjelju vatrogasnim natjecanjem „Fire combat“ te malonogometnim turnirom na rivi, ove godine bez Mimohoda sjećanja

U Subotu, 25.08.2018. na rivi ispred stare škole održati će se 2. Memorijalni Fire Combat "SRCE KORNATSKO" u spomen na stradale vatrogasce na otoku Kornatu u organizaciji DVD-a Vodice.

Apel DVD-a Bilice kojem su se priključili i kojeg su podržali ostali DVD-i Šibensko kninske županije urodio je plodom. Prva grupa vatrogasaca sa šibenskog područja je stigla u Split darovati krv, a čine je vatrogasci i civili iz Vodica, Bilica, Šibenika, Brodarice i Perkovića, Pirovca, Primoštena, Skradina i Dubravica te je ukupno prikupljeno oko 40 doza krvi

Zbog katastrofalne nestašice krvi (Prvenstveno 0 i A krvnih grupa) zbog koje su odgađane čak i operacije, DVD Bilice, DVD BRODARICA - KRAPANJ, DVD Šibenik, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice i Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Primošten su se u kratkom roku odlučili organizirati te uložiti sva raspoloživa sredstva i više od toga kako bi barem djelomično olakšali situaciju i pomogli onima kojima doslovno život visi o dragocjenoj tekućini u OVIM trenutcima!!

Zastupnici brenda Husqvarna u Hrvatskoj donirali su danas 14 DVD-ova Šibensko-kninske županije vatrogasne setove u kojima su motorna pila, sjekira i kanistar. Primopredaju predstavnicima DVd-ova obavili su na tvrđavi Barone. – prenosimo vijest sa Šibenskog portala

U organizaciji Grada Vodica, trgovačkog društva Hoteli Vodice d.d. (hotel Punta), JVP Grada Vodica i Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Šibenik, a u okviru Godišnjeg plana vježbi u sustavu civilne zaštite danas se održala terenska vježba Civilne zašite "PUNTA 2018".

U povodu dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, pripadnici DVD Vodice, JVP Vodice i KN Torcida Vodice zapalili su svijeće za sve stradale i preminule vatrogasce, najprije ispred Vatrogasnog doma, zatim kod grobova stradalih vodičkih vatrogasaca te spomenika vatrogascima u parku.

U Subotu 14. travnja 2018. u gradu Bakru održan je sastanak vatrogasne koordinacije "Plavo - Zelena linija", Povelje prijateljstva u organizaciji VZ Grada Bakra. Na sastanku su uz organizatore i naš DVD Vodice, sudjelovali i ostali članovi koordinacije i potpisnici povelje, DVD Kutjevo, DVD Velika, DVD Lobor, DVD Slatina i DVD San Marino - Novi Vinodolski.

Stranica 1 od 6

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica