Danas su u Uredu župana Šibensko-kninske županije potpisani Ugovori o dodjeli subvencija za ulaganje u marketinške aktivnosti poduzetnicima s područja Šibensko-kninske županije, a sve sukladno uvjetima propisanim Programom za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima u 2016. godini. Dodijeljeno je ukupno 42.500,00 kuna, za ukupno 11 poduzetnika; u prilogu ovog priopćenja dan je njihov popis.

U sklopu europskog projekta „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka" danas je svečanom manifestacijom „Drniš - Dani otvorenih vrata" obilježen završetak projektnih aktivnosti te ujedno prezentirana i promovirana autentična i atraktivna ponuda realizirana na drniškom području.

Župan Goran Pauk, u svom pozdravnom govoru okupljenima na završnoj prezentaciji Projekta koja se održala u Gradskoj vijećnici u Drnišu, istaknuo je kako turizam ima mogućnost staviti u funkciju prirodne i kulturne vrijednosti, poljoprivredu, gospodarstvo, napuštene kuće i seoska imanja.

Ante Cukrov - Desto izabran je za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vodica na izbornoj skupštini koja je održana večeras u Kulturnom centru Vodice.

Radi pojašnjenja nekih činjenica vezanih uz prijedlog izmjene mreže hitne medicine, a povodom medijskih napisa iznesenih tijekom dana župan Goran pauk izdao je priopćenje koje možete pročitati ispod:

U ime i za račun SDP-a i svoje osobne promidžbe Ivan Klarin ponovno iznosi laži i ponovno potvrđuje elementarno nepoznavanje županijskih poslova i nadležnosti. - napisao je u uvodu priopćenja za medije župan ŠK Goran Pauk, te nastavlja

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova 2016. naziva Moja poduzetna Hrvatska novi je projekt Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista i 24 sata koji se s ciljem popularizacije poduzetništva organizira u 15 gradova Hrvatske. Projekt je predstavljen jučer na konferenciji za medije u Zagrebu, kojoj je prisustvovao i šibensko-kninski župan Goran Pauk ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Udruženje obrtnika Šibenik i Memorijalni centar „Faust Vrančić" dobitnici su vrijednih priznanja „Stvaratelji za stoljeća", koje im je uručeno proteklog vikenda u Dubrovniku na III. Regionalnom summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe pod nazivom 300 najboljih.

U cilju poticanja razvoja maloga gospodarstva, Šibensko-kninska županija donijela je Program za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima u 2016. godini, temeljem kojeg se sufinanciraju troškovi registracije poslovnog subjekta, stručnog osposobljavanja zaposlenika i marketinških aktivnosti tvrtki registriranih na području Šibensko-kninske županije, u tekućoj proračunskoj godini.

Nakon aktualnog sata vijećnici su usvojili i izglasali sve točke predloženog dnevnog reda.

Na aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine vijećnik Stipe Petrina upitao je što župan i Županijska skupština namjeravaju poduzeti po pitanju novog regionalnog ustroja i da li će utjecati na stranačke centre da se izbjegne ukidanje županija.

Prijedlog nove podjele Hrvatske na pet ili sedam mega županija podigao je pravu buru u hrvatskim političkim krugovima. No, iako prijedlog teritorijalnog preustroja zemlja dolazi iz Vladinih krugova, njemu su, prema svemu sudeći, skloniji u oporbenim, nego u vladajućim redovima.

Naime, prema prijedlozima koji dolaze iz Vladinih krugova, Hrvatska bi do lokalnih izbora u svibnju sljedeće godine dobila novi teritorijalni ustroj. Na stolu je i prijedlog da se sadašnjih 20 županija i grad Zagreb zamijene s pet ili sedam "velikih" županija, koje bi se formirale oko vodećih regionalnih središta - Zagreba, Varaždina, Osijeka, Rijeke, Pule, Zadra i Splita. - prenosimo sa portala Jutarnjeg lista

Stranica 5 od 7
Najnovije
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close