U spomen na poginule heroje na Kornatima u Vodicama se 01. rujna održao Memorijalni humanitarni turnir 'Ovo nije kraj'

Dvanaest je godina prošlo od najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva na otoku Kornatu. Od 13 vatrogasaca u skupini zahvaćenoj požarom, 12 ih je poginulo na mjestu ili preminulo nakon nekoliko dana u bolnici. 

U Spomen-parku na otoku Kornatu obilježena je danas 11. godišnjica stradanja dvanaestorice vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnoga. Komemoraciji je, kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, prisustvovao i župan Goran Pauk sa svojim zamjenicima.

Nakon jučerašnjeg 2. memorijalnog Fire Combat natjecanja "Srce Kornatsko", jutros su u miru, tiho i dostojanstveno pripadnici DVD-a Vodice, JVP Vodice zajedno s kolegama vatrogascima koji su prenoćili nakon Fire Comabata te biciklistima iz Siska i Bihaća položili vijence na spomen obilježja vatrogasaca. Najprije na spomen obilježju u parku, a zatim kod grobova stradalih vodičkih vatrogasaca.

Po izrazito vrućem i sparnom vremenu 27 ekipa natjecalo se za titulu najboljeg na 2. Memorijalnom vatrogasnom turniru „Fire combat“.

Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, minutom šutnje kojom je odana počast stradalim vatrogascima na otoku Kornatu  te pozdrava predsjednika DVD-a Vodice Ivana Jozića i predsjednika županijske vatrogasne zajednice Zorana Smolića započelo je vatrogasno natjecanje.

Komemoracijom u Spomen parku na otoku Kornatu odana je danas počast dvanaestorici vatrogasaca koji su prije deset godina stradali gaseći požar na tom otoku.

Deseta je godišnjica tragedije na Kornatima koju je preživio samo Frane Lučić, uz teške ozljede od kojih se jedva oporavio.

Preko tri tisuće ljudi podržalo je večerašnji vrhunac humanitarne akcije 'Srce kornatsko' u puštanju lampiona u zrak i na finalu memorijalnog malonogometnog turnira na vodičkoj rivi ispred 'Stare škole'.

Na središnjem mjestu događanja ovogodišnjeg Mimohoda sjećanja na Obali Vladimira Nazora dvadesetak pripadnika DVD-a Vodice i njihovih prijatelja postavili su danas srca od platna zajedno sa portretima dvanaestorice naših hrabrih i nesebičnih vatrogasaca te tajnika DVD-a Vodice, Gordana Alfireva koje je naslikao Tino Perdic iz Kaštela

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice ove godine organizira zadnji Mimohod sjećanja za dvanaestoricu naših hrabrih i nesebičnih vatrogasaca te tajnika DVD-a Vodice, Gordana Alfireva koji će se održati, u nedjelju 27. kolovoza.

Stranica 1 od 4

tehnoadeo2017 BumbaNG


Slider


bazenid


Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICEGradsko-inicijalniFoto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close