U petak je vožena prva etapa utrke JoBerg2c. Etapa je bila duga 116 km s 1000 m uspona.

Ovih dana je biciklizam glavna tema gdje god se okrenuli. Tako uz mladog Davida Jabuku iz Sovlja koji vozi za Meridiana team, kojem ovom prilikom čestitamo na vrhunskoj vožnji, jer je nakon jučerašnjeg pada u kojem je slomio bicikl na pola, danas ponovno sjeo i uspješno odvozio i treću etapu hrvatskog biciklističkog spektakla Tour of Croatia 2016.

- Jako smo zadovoljni utrkom, pogotovo iz razloga što se pokazala teška, puno teža od očekivanja i oboje smo se složili da nam je ovo najteža utrka u karijeri. Ako tome dodamo da je Peter 50 godišnjak, koji ima pozamašnu karijeru, u kojoj je bio na postoljima na velikim svjetskim utrkama, te je i prošlogodišnji pobjednik najpoznatije svjetske etapne MTB utrke Cape Epic u mješovitoj kategoriji, onda je stvarno jasno da je ova utrka jedna od najtežih na svijetu!!! - kazao nam je Marko u svom završnom javljanju iz Španjolske

Nakon što je kiša padala veći dio jučerašnje večeri i noći, natopila je ionako zahtjevnu stazu i učinila je još težom.

Start jučerašnje etape bio je u centru grada i prvih nekoliko km je bila neutralizirana vožnja.

 

Taj dio nam je zadavao jako velike probleme, jer velik dio vozača koji su slabiji i startaju inače straga, su se gurali naprijed. Iako smo pokušavali držati poziciju, na početku utrke nismo se našli u najboljem položaju, tako da "grupa" s kojom smo došli do prvog brda i nije imala neki osobito jak ritam, ali kad su krenula brda, brzo se iskristalizirala situacija, krenulo se u dobrom ritmu, noge su slušale, ja sam bio naprijed i Peter je odlično pratio, stizali smo ekipu po ekipu velik dio prvog uspona, te smo u tehničkim djelovima koji su slijedili nakon uspona već bili na dobroj poziciji. - piše Marko Fržop za portal Infovodice u svom redovitom izvješću s utrke "Andalucia bike race"

Danas samo se preselili u Andujar, gdje smo startali treću etapu. Nakon buđenja čekalo nas je oko 50 km vožnje kamperom do starta. Sam start utrke je bio jako, jako brz. "Gazilo" se od samog početka na 110%. Prvih 20 km su se izmjenjivali kratki hupseri na jako uskoj stazi, koji su me dobro načeli, ali smo ih odradili na maximumu. Na prvi veliki uspon smo došli u dobroj grupi i na dobroj poziciji - piše naš Marko u svom dnevnom izvješću sa MTB utrke Andalucia bike race

Drugi dan etapne MTB utrke Andalucia bike race je iza nas. Donosimo Vam današnje Markovo izvješće.

- O današnjoj etapi ne znam što bih uopće napisao. Svi koji su nekad vozili našu XC stazu u Vodicama znaju kako teren izgleda, tako je danas bilo nama veći dio utrke, s tim da su usponi bili još strmiji, izrazito dugi, a spustevi... spustevi i taj jako težak teren doslovno su me uništili do kraja!!!

Danas je u Španjolskoj pokrajini Andalucia započela etapna MTB utrka Andalucia bike race. Marko Fržop uspješno je startao utrku s kolegom slovencem Petrom Veselom. Donosimo Vam Markovo izvješće i dojmove s utrke.

Sutra u Španjolskoj pokrajini Andalucia počinje etapna MTB utrka Andalucia bike race. Marko Fržop starta utrku s kolegom slovencem Petrom Veselom.

Andalucia je jedna od najjačih utrka u EU i rangirana je najjačim S1 rangom svjetske biciklističke federacije. Samo Cape Epic u MTB natjecanjima je rangiran jačom, Horse kategorijom.

Bez obzira na kišu i jugo, na startu VIII. kola Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji "XCM Dalmatinka" koja je održana u nedjelju u Primoštenu pojavilo se 116 najhrabrijih natjecatelja.

Stranica 3 od 6
Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close