'Deset Uskrsnih dana u Vodicama', naziv je manifestacije pasionske baštine koja će se u Vodicama održati od 1. do 13. travnja i koja je postala neizostavni dio naše turističke ponude. Cilj joj je predstaviti sve ono što su Vodice, koje su sačuvale običaj malog mjesta, a u međuvremenu postale grad, predstaviti širim masama, da i oni koji nisu aktivni vjernici dožive naše bogatstvo, ljepotu, povijest i baštinu. Organizatori, pak, upozoravaju da bi se neka događaja mogla isključiti iz programa zbog predostrožnosti od širenja koronavirusa.

Vodice sa svojim bogatstvom korizmenih i uskrsnih događanja iz godine u godinu postaju prepoznatljive kao destinacija koja u uskrsno vrijeme nudi nešto jedinstveno i izvorno. Ove godine pripremljen je još bogatiji program koji počinje i nešto ranije od 11.do 23. travnja.

Živimo u vrlo izazovnom vremenu, kako za djecu tako i za roditelje. Često slušamo kako djeca sve manje vremena provode u prirodi, igrajući se vani na ulici te uviđamo da djetinjstvo danas vrlo malo sliči na djetinjstvo kakvo smo mi imali, a pogotovo kakvo su imali naši roditelji ili bake i dide.

Danas su katolički skauti župe Vodice, točnije najmlađa grupa – Vučići, obavili "Eko patrolu" vodičkih plaža i rive.

Na svetkovinu Tijelova tradicionalno je zadnja procesija na kojoj sudjeluju i Vodički Žudiji.

Marko Juričev Martinčev posljednjih je pet godina bio zapovjednik, tj. „buzdobaj" vodičkih Žudija, koje su za njega, kako je kazao, bile izrazito intenzivne, prožete osobnim rastom. Izrazito odgovorna i časna služba nešto je što do kraja može razumijeti samo onaj tko je i sam vršio službu čuvanja Božjeg groba i doživio sve one trenutke, zajedničke svima koji vrše ovu pobožnu službu – prva straža, prvo izabiranje među 12 apostola, prvo izabiranje za čuveno „padanje", ali i svaka straža na Božjem grobu te sudjelovanje u procesijama, križnim putevima i raznim drugim pobožnostima.

Svečani Žudijski ručak održan je ove godine, već 7. godinu zaredom u dvorani u pastoralnom centru Bažana. Uz članove Žudija i našeg župnika, već tradicionalno ovom ručku prisustvuju naše časne sestre, članovi ekonomskog vijeća – crkovinari, gradonačelnica, 2 najrevnija ministranta, bivši „buzdobaji", kao i još neki uzvanici koji na bilo koji način pomažu djelovanje naše družbe ili koji su bili članovi družbe, a sada obnašaju neku funkciju, kao naš don Krešo Mateša. Sve zajedno, bilo nas je šezdesetak.

Za razliku od mnogih drugih turističkih gradova na Jadranu, Vodice se ne mogu podičiti nekom bogatom kulturnom baštinom, povijesnim spomenicima, palačama i ljetnikovcima...

Fotografija turistkinje koja je u tangama šetala središtem grada Dubrovnika izazavala je veliko zgražanje na internetu. Jedna stanovnica Dubrovnika komentirala je fotografiju riječima: Dali biste li se vi u tangicama usudili prošetati jednom Venecijom, Parizom, Madridom.... pa da izgledate i puno bolje od dotične?

Vodički žudiji, družina koja već više od stotinu godina postoji u Vodicama svoju cjelogodišnu aktivnost zaokružuju u razdoblju Velikog tjedna.

Stranica 1 od 2

tehnoadeo2017 BumbaNG


Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid


Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalniFoto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close