I labud koji se „šetkarao“ rivom bio je u čudu što nam je priroda pripremila. More je ušlo u stambene i poslovne prostore koji se nalaze na rivi, a sudeći po prognozi ovakva situacija će biti do večeri.

Županijski centar 112 objavio je upozorenje na moguće vremenske nepogode. Također zbog vremenskih neprilika koje nas očekuju Grad Vodice organizirao je krizni stožer zajedno sa JVP Vodice koja je u 24-satnom stanju pripravnosti. Predsjednik stožera je dogradonačelnik Stipe Bosotin

Nevjerojatni prizori iz Nina, Zadra, Splita, Dubrovnika dolaze u zadnjih dvije godine. Cijeli gradovi su pod vodom, ljudi očajnički brane kuće i poslovne prostore. Velika količina oborina koja pada u kratkom vremenu prouzrokuje brojne probleme. Posljedice klimatskih promjena osjećaju se u svim dijelovima svijeta pa i kod nas. Vodice su to osjetile među prvima 2014. i 2015. godine, a shodno tome Grad Vodice krenuo je u rješavanju problema poplava gradskih ulica i kuća. Angažirani su stručnjaci da sagledaju stanje i započnu izradu potrebne tehničke dokumentacije kojom će se riješiti ili makar znatno ublažiti postojeći problemi i spriječiti ponovno plavljenje gradskih ulica i kuća.

U večernjim satima područje Vodica, Zatona i Pirovca zahvatilo je veliko kišno nevrijeme. Prema podacima mjernih stanica udruge Šibenik meteo u svega sat vremena palo je 60 litara kiše, a u toku cijelog dana 80 litara.

Kao što smo najavljivali, početkom ovog tjedna započeli su radovi na korekciji obalne linije kako bi se izgradio novi i širi koridor za odvod oborinskih voda koji se ulijeva u akvatorij ACI Marine.

Grad Vodice u proračunu za 2018 godinu osigurano je milijun i dvjesto pedeset tisuća kuna za rekonstrukciju obalne linije za potrebe otjecanja oborinskih voda. Slijedećeg tjedna započinju radovi na istoj i to na dvije pozicije u samom središtu grada Vodica kako bi se izgradio novi i širi koridor za odovod oborinskih voda koji se ulijeva u akvatorij ACI Marine. Budući da se radi o površinama koje su u vlasništvu Republike Hrvatske, Grad Vodice je za izvođenje radova zatražio i dobio suglasnost Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Obilne padavine koje nas u zadnje vrijeme često znaju pogoditi izazivaju velike probleme u našem mjestu. Skoro da nema dijela Grada koji nije pod vodom, otvoreni šahtovi, poplavljene ceste stvaraju prometni kaos, a mnogobrojni automobili ostanu zaglavljeni u lokvama. Najkritičnije bude na području ispred autobusne postaje, u ulici Dulcin i Obali Juričev Cota koji postaju veliki bazeni.

Strašno nevrijeme koje je zahvatilo zadarsku županiju moglo bi stići i kod nas. Meteo alarm izdao je je tri alarma uz mogućnost obilne kiše i bujičnih poplava. doznajemo iz udruge Šibenik Meteo.

S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete koji se prognoziraju za vikend Stožer civilne zaštite Grada Vodica savjetuje građanima koji imaju problema sa plavljenjem svojih objekata da na vrijeme osiguraju zaštitu svoje imovine, da u slučaju oborinskog nevremena i bujičnih poplava ne prometuju svojim vozilima dok se uvjeti na cesti ne poprave, ukoliko se nađu na prometnicama da prilagode vožnju uvjetima na cesti. Opća postrojba civilne zaštite Grada Vodica sutra će vršiti punjenje vreća s pijeskom i pripremati se za moguće oborinsko nevrijeme. Također, građani će moći donijeti i napuniti svoje vreće pijeskom u Doćinama na prostoru KNH Torcida Vodice u ulici Pavla Šubića.

Na današnjem aktualcu Gradskog vijeća, vijećnik Ante Juričev Grgić otvorio je goruće pitanje kiša i poplava koje uzrokuju izlijevanje fekalija iz septičkih jama. Iako mu je pročelnik Marko Lugović naveo niz projekata koji bi trebali riješiti problem, Grgić je do njihove realizacije predložio privremeno saniranje – kupnju kamiona cisterni čime bi se suvencioniralo njihovo pražnjenje.

Stranica 1 od 3
tehnoadeo2017 BumbaNG
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close