Preko tri tisuće ljudi podržalo je večerašnji vrhunac humanitarne akcije 'Srce kornatsko' u puštanju lampiona u zrak i na finalu memorijalnog malonogometnog turnira na vodičkoj rivi ispred 'Stare škole'.

Iako imamo pisanu suglasnost vatrogasnih postrojbi, odgodit ćemo do daljnjeg puštanje lampiona, jer ne želimo izlagati daljnjem pritisku kolege i prijatelje vatrogasce koji su čitavo vrijeme bili uz nas i pružali nam bezuvjetnu podršku. - objavili su na svom FB profilu organizatori akcije "Srce kornatsko"

U sklopu obilježavanja 10. obljetnice Kornatske tragedije, DVD Vodice, JVP Vodice i Vatrogasna zajednica Šibensko kninske županije organizirali su danas popodne memorijalno vatrogasno natjecanje FIRE COMBAT "SRCE KORNATSKO" koje se održalo ispred stare škole na rivi gdje je napravljen poligon na kojem su se vatrogasci ogledali u tečnosti, spretnosti i brzini.

U povodu obilježavanja 10. godišnjice tragedije na Kornatima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Zagrebačkoj gradskoj upravi predstavnike organizatora projekta Srce Kornatsko – predsjednika i zamjenika DVD-a Vodice Antu Sladoljeva i Grgu Skočića, Tajnika MNK Heroji 2007. Tomislava Strikomana te predsjednicu Udruge Krijesnica Mirelu Stanić Popović.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice i ove godine u čast stradalim vatrogascima organizira Mimohod sjećanja koji će se održati u Vodicama u nedjelju 27. kolovoza. Svake godine članovi društva na centralnom mjestu - vodičkom guvnu podižu jednu skulpturu u čast našim herojima, a ovaj su put odlučili da svi koji žele mogu sudjelovati u tome.

Nakon što je akciju Srce kornatsko jučer podržao naš proslavljeni hrvatski nogometaš Igor Tudor, trenutno trener nogometnog kluba Galatasaray, danas je isto učinio i trener svih trenera Miroslav Blažević 

Državna tajnica za sport Janica Kostelić primila je danas u uredu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predstavnike projekta Srce Kornatsko i Udruge Krijesnica. Državna tajnica podržala je projekt, a na sastanku usuglašena je daljnja suradnja s Ministarstvom za što bolju provedbu humanitarne akcije.

Predstavnici DVD-a Vodice, MNK Heroji 2007., Vatrogasne zajednice ŠK županije, udruge Krijesnica, HNK Hajduk Split na konferenciji za medije održanoj danas u Gradskoj knjižnici Vodice najavili su početak projekta Srce Kornatsko. Cilj projekta je obilježavanje 10 godišnjice Kornatske tragedije na dostojanstven način i pri tome prikupiti donacije za Krijesnicu - udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama načelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt.

Najnovije
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close