Blagdan Svete Lucije obilježava se 13. prosinca. Iako se sv. Nikola posebno štuje i u primorskim krajevima, u Dalmaciji i na otocima djeca su se češće darivala na blagdan Sv. Lucije, slatkišima i suhim voćem ostavljenim u čarapama.

Sakupljanje samoniklog bilja osnova je ekološkog razmišljanja, čuvanja baštine i našeg zdravlja, i na sreću u svijetu postaje sve popularnije. Zato su u Gradskoj knjižnici Vodice pokrenuli radionicu samoniklog bilja koja će uključivati i terenski rad, odnosno izlete u prirodu, a već u samom početku izazvala je veliki interes naših mještana. Kulturna udruga Vodiške perlice uključila se u ovu radionicu tako da će polaznicima njihovo bogato znanje i iskustvo biti od velike koristi.

Udruga Vodiške perlice vas poziva da se pridružite folklornoj sekciji, naučite plesati narode plesove, pjevati vodiške napjeve i tako postanete čuvari našeg nematerijalnog kulturnog blaga za generacije koje dolaze!

Kulturna udruga Vodiške Perlice u subotu 08. listopada s početkom u 16h i 30min u parku na Trgu kneza Branimira organizira gastronomsku manifestaciju 'Vodiško slako'. Uz pripremu na licu mjesta, svi će imati priliku uživati u našim tradicionalnim slasticama koje je nekada jelo i staro i mlado.

perlice
Povodom svjetskog dana baka i djedova u dvorištu vrtića KU "Vodiške Perlice" prikazali su kako su se djeca igrala u njihovom djetinjstvu, koje priče, pjesmice, recitacije su učili, a uz sve to za djecu su pekli i slasticu njihovog djetinjstva - pispalj.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE a video zapis dolje

 

Zavičajno društvo vodičkog kraja u Zagrebu 11. listopada organizira Vodičku večer pod nazivom "Dan Fausta Vrančića u Zagrebu"

perlice-skupstina
Održavanjem redovne izborne skupštine koja je održana 7. prosinca u maloj Gradskoj vijećnici, KU Vodiške Perlice ušle su u desetu godinu svog djelovanja. U početnom izlaganju predsjednica udruge Tatijana Roca izrazila je veliko zadovoljstvo s postignutim u proteklom četverogodišnjem razdoblju.

Sveta Luce po Vodiški

Prosinac 13, 2013

Sveti Nikola je možda jedan od najdražih kršćanskih svetaca, ali nekada je (krajem 19. i početkom 20. st.) djeci u Vodicama sigurno milija bila Sveta Luce

Povodom blagdana svete Luce na Odjelu za djecu Gradske knjižnice Vodice, Kulturna udruga Vodiške Perlice pripremila je za djecu prilagođen igrokaz kako bi naučila mlade što je nekada za ovaj grad značila Sveta Luce.

Na kraju predstave „Perlice" su darovali mališane sa suhim smokvama i mendulama kao nekada.

svluce-3

naslovna-perlice-zagreb
Kulturna udruga "Vodiške Perlice" dobila je priznanje na sveučilištu u Zagrebu od Tekstilno-tehnološkog fakulteta za uspješno sudjelovanje na projektu revitalizacije tekstilne proizvodnje materijala iz brnistre - ususret Hrvatskom autohtonom proizvodu pod nazivom:" Od korova do tkanine"

Priznanje udruzi potpisuje koordinator projekta: Dr. sc. Sandra Biscof, prof. ,dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Zahvaljujemo gradonačelnici Vodica gđi. Branki Juričev Martinčev koja nam je omogućila odlazak na ovu promociju. Na promociji smo pridonijeli promidžbi našeg Grada i u turističkom prepoznavanju pod sloganom "Da se ne utrnu stare Vodiške užance". Inače, ovim projektom o brnistri udruga se bavi od 2008. god. - kazala je Tatijana Roca, predsjednica KU Vodiške Perlice

{datsopic:2714 left}{datsopic:2715 left}{datsopic:2716 left}{datsopic:2717 left}

naslovna-danvoda
U subotu, 23. ožujka 2013. godine u Kulturnom centru Vodice suradnjom LU "More", Udruge "Porart" i "Vodiških Perlica" prigodnim radionicama obilježio se Svjetski dan Voda. Radionice su namijenjene članovima vodičkih udruga i zainteresiranim građanima, a na ovaj način željelo se evocirati na nekadašnja okupljanja uz rad i pjesmu.

Stranica 1 od 2

tehnoadeo2017 BumbaNG


Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid


Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalniFoto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close