Ovog tjedna iako će se naši krajevi naći u polju povišenog tlaka zraka zbog kruženja po visini vlažnog i nestabilnog zraka vrijeme neće biti posve stabilno i to osobito od sredine dana na kopnu, a noću lokalno i na moru, javlja Šibenik Meteo.

Nad Jadranom sa sjeverozapada kontinenta jača anticiklonalni greben, a istodobno se približava i frontalni poremećaj koji će u polju povišenog tlaka zraka prijeći preko nas u prvom dijelu nedjelje, javlja Šibenik Meteo.

Plitka ciklona koja iz zapadnog Sredozemlja pruža dolinu nad Jadran i jutros podržava promjenljive vremenske prilike uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slične vremenske prilike pratitti će nas do kraja prve polovice tjedna kada će sa zapada jačati greben anticiklone s kojim će se vremenske prilike napokon stabilizirati, javlja Šibenik Meteo.

Nad Jadranom se nastavlja zadržavati ciklonalno polje, dok se sa sjeverozapada očekuje jačanje anticiklonalnog grebena. U takivm okolnostima jugo je tijekom noći oslabilno na umjereno dok su temperature zraka iznadprosječne i kreću se od 22 do 27°C, javlja Šibenik Meteo.

Anticiklonalno polje koje jutros podržava stabilne vremenske prilike uz pretežno vedro vrijeme u danima vikenda postupno će slabiti, a u drugoj polovici vikenda sa sjeverozapada kontinenta prema Jadranu će se premještati frontalni poremećaj, javlja Šibenik Meteo.

Greben anticiklone koji se pruža sa zapada kontinenta prema Jadranu jutros je donio stabilizaciju vremenskih prilika uz vedro i ugodno toplo vrijeme, javlja Šibenik Meteo.

Plitko depresijsko polje nad Jadranom polako se produbljuje, a sa sjeverozapada kontinenta primiče se dolina s frontalnim sustavom pa će se nestabilno vremensko razdoblje uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda praćene povremenim pljuskovima nastaviti i u danima vikenda, javlja Šibenik Meteo.

Polje malo sniženog tlaka zraka nad Jadranom utjecati će na vrijeme u većem dijelu tjedna, a u kombinaciji s premještanjem oslabljenih frontalnih poremećaja podržavati će nestabilne vremenske prilike uz pojavu slabe kiše i lokalnih grmljavinskih pljuskova ali bez većeg utjecaja i promjene na sadašnje temperature zraka. U danima vikenda, osobito od nedjelje uz porast tlaka zraka vremenske prilike će se stabilizirati, piše Šibenik Meteo.

Produbljivanje ciklone nad Tirenskim morem uz premještanje oslabljenog frontalnog poremećaja preko Jadrana jutros je rezultiralo oblačnim vremenom uz tek lokalno slabe oborine. Iako će u narednim danima prema Jadranu prolazno jačati greben anticiklone sa zapada ovaj dio kontinenta će se uz pristizanje malo svježijeg zraka sa istoka veći dio tjedna naći u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka, javlja Šibenik Meteo.

Kako javlja Šibenik meteo, vlažan zrak koji kruži po visini i jutros je donio promjenljivo i tiho vrijeme uz dosta oblaka. Temperature zraka su nakon jutarnjih 22 do 24 stupnja u porastu i trenutno su u rasponu od 26 do 31°C.

Stranica 1 od 7
Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close