Pub kviz

Pub kviz

Od 17.04.2019 20:30 do 17.04.2019 23:30

u Sunčani sat

Postavio Infovodice

Kategorije: Kviz

Hits: 87


„Prema definiciji iz Hrvatske opće enciklopedije, kviz je vrsta društvene igre zasnovana na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja, najčešće natjecateljskog karaktera. Pub kviz je forma kviza razvijena i danas izrazito popularna u Velikoj Britaniji (Pub Quiz, Quiz Night, Trivia Night).„
Povodom Noći knjige 2016. u caffe baru Sunčani sat po prvi put je organiziran pub kvizzzz, a od početka 2017. godine kviz se nastavio održavati i s vremenom se osamostalio. Svaku drugu srijedu ljudi se u 20 i 30 sati okupljaju u Sunčanom satu, a ekipe kada na koju dođe red s veseljem sastavljaju i vode kviz. I to nas raduje. Ekipe su sastavljene od 2 do 4 osobe, odgovara se na pitanja iz raznih područja za 2 boda po pitanju, a potrebno je i prepoznati izvođača glazbe koja svira u pozadini za 1 bod. Za glazbu je uglavnom odgovoran DJ Ante Grbavica osim u slučajevima kada se ekipa koja sastavlja pitanja odluči okušati i u tome.

Kada temperature narastu (krajem svibnja), a u Vodice nahrupe turisti, kviz ide na pauzu i vraća se s mirnim jesenskim danima kada nam svima treba dodatna motivacija da se navečer dignemo s kauča (u listopadu).