Tjedna prognoza: Do petka stabilno, za vikend nestabilno uz lokalne neverine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Tjedna prognoza: Do petka stabilno, za vikend nestabilno uz lokalne neverine Ante Roca

Oslabljeni frontalni poremećaj koji se sa sjeverozapada kontinenta premješta prema Jadranu neće bitnije utjecati na vrijeme na našem području jer će se glavnina pogoršanja vremena premjestiti sjevernije od njega. Prema prognostičkim materijalima iako će se naši krajevi nalaziti u polju malo sniženog tlaka zraka do petka će prevladavati stabilne vremenske prilike. Drugi ovotjedni frontalni poremećaj koji se očekuje tijekom petka i u prvom dijelu vikenda vjerovatno će donijeti manju promjenu vremena uz lokalne nestabilnosti.

Jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova. Temperature zraka su visoke i kreću se od 24 do 31°C. I u nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike pa se na cijelom području očekuje pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar jugozapadnih smjerova. Temperature zraka biti će slične onima od prethodnih dana i uz obalu će se kretati od 25 do 30, a u zaleđu i do 33°C.

Slične vremenske prilike prevladavati će i narednih dana pa će uz obalu i na otocima prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U zaleđu i to osobito na planinskim masivima od sredine dana uz lokalno umjeren razvoj dnevne naoblake može biti slabih pljuskova. Uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova, a noću tiho ili uz slab burin temperature zraka će biti bez veće promjene ili neznatno više i uz obalu se kretati od 19 do 31, a u zaleđu od 16 do 35°C.

Promjena vremena će nastupiti u drugom dijelu petka kada uz prolazan porast naoblake lokalno može biti neverina, a nestabilno vrijeme prevladavati će i tijekom subote. Vjetar će prolazom frontalnog sustava sa jugozapadnih i južnih smjerova okrenuti na sjeverne i sjeverozapadne  s kojim neće nastupiti veće osvježenje pa će se temperature zraka držati u rasponima od prethodnih dana.

Drugi dio vikenda, odnosno nedjelja će prema sadašnjim prognostičkim materijalima donijeti prolaznu stabilizaciju vremenskih prilika pa se uz vjetrove sjeverozapadnih i zapadnih smjerova i temperature zraka od 18 do 29°C očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše
  Information
  Podijeli
  Information

  KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close