UPOZORENJE !!! Imate brodicu, dobro je vežite: Za vikend olujno jugu i plavljenje nižih dijelova riva

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Sa sjeverozapada kontinenta prema Jadranu se približava nova duboka dolina s frontalnim sustavom. Ovaj sustav će u drugoj polovici vikenda nad Jadranom formirati plitku ciklonu koja će zbog jake anticiklone istočnije od nas i velike razlike u tlaku zraka na relativno malom području donijeti izraženu južinu i olujne udare vjetra te lokalno izraženija grmljavinska nevremena i obilne oborine! – piše županijski meteo servis ŠIBENIK METEO

U takvim okolnostima u nastavku dana prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme, a prema večeri će zapuhati jugo sve kao uvod u najavljenu promjenu vremena.

Jugo će u noći nastaviti jačati i sutra puhati umjereno jako do jako pri čemu na moru udari mogu ići i do 110km/h pa će na snazi biti meteoroloških alarma. Vjetar će brzo nositi oblake preko nas pa šanse za oborine tijekom dana su male, osim lokalno u zaleđu. Temperature zraka će za doba godine biti iznad prosjeka i kretati se od 14 do 16°C.

Nedjelja će zbog premještanja frontalnog sustava preko Jadrana donijeti glavninu pogoršanja uz daljnje jačanje vjetra i mogućnost za izraženije oborine praćene grmljavinskim nevremenom u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Prema prognostičkim materijalima jugo bi pred sam dolazak frontalnog sustava moglo imati udare i do 100km/h, a na otvorenom moru i u višem obalnom gorju od 120 do 190km/h! Zbog niskog tlaka zraka i južine očekuje se lokalno podizanje mora i mogućnost za plavljenje nižih dijelova riva. Prolazom sustava jugo će naglo oslabiti i uz manje osvježenje okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak koji će se brzo stišati jer u narednom tjednu očekuje nas niz novih ciklona uz dosta promjenljivo i kišovito vrijeme.

 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.
  Information
  Podijeli
  Information

  Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close