Rujan 28, 2023

Solarne Elektrane: Iskoristite sufinanciranje Grada Vodica

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

S prosječnom godišnjom insolacijom od oko 2500 sunčanih sati, Hrvatska je zemlja s najvećim solarnim potencijalom među europskim zemljama. Ovoliko bogatstvo sunčevom energijom pruža idealne uvjete za investiranje u solarne elektrane omogućujući građanima da postanu energetski neovisniji i zaštićeniji od fluktuacije cijena energenata i globalnih kriza.

RH i Grad Vodice potiču zelenu inicijativu

U Europi i u RH sve se više potiče ulaganje u obnovljive izvore energije. Grad Vodice jedan je od gradova koji potiču ovakvu vrstu energenata. Kako bi olakšali svojim građanima proces izrade potrebne dokumentacije raspisali su Javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za solarne elektrane i energetskog certifikata na području Grada Vodica. Cilj navedenog Javnog poziva je povećanje udjela obnovljivih izvora energije i smanjenje režijskih troškova kućanstva na području Grada Vodica.

Na poziv se mogu prijaviti vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća na kojima se projekt provodi, a koji imaju prijavljeno prebivalište na adresi obiteljske kuće u trenutku prijave, te koji su vlasnici obračunskog mjernog mjesta. Uz to podnositelji prijava ne smiju imati nedospjelih dugovanja prema Gradu i gradskim poduzećima.

Svi koji zadovoljavaju uvjete mogu se prijaviti za sredstva potpore do 100%, odnosno maksimalno do 500,00 EUR za izradu glavnog projekta i do 200,00 EUR za energetski certifikat. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, zaključno s  31.12.2023. godine. Također, dobra vijest za sve građane Hrvatske je da se trenutno primjenjuje stopa PDV-a od 0 % na isporuku i ugradnju solarnih elektrana i kolektora za domaćinstva i javni sektor.

No, gdje započeti?

BROADEN ENERGY: Vaš partner u solarnoj energiji

BROADEN ENERGY sa sjedištem u Vodicama, specijalizirana je tvrtka za stručno savjetovanje, projektiranje, prodaju i ugradnju solarnih elektrana.  

- Odabirom odgovarajuće snage i sistema solarnih elektrana, dobavu i ugradnju solarnog sustava te puštanje solarnih elektrana u rad neke su od usluga koje nudimo. Uz to BROADEN ENERGY nudi besplatno idejno rješenje i ponude prema individualnim potrebama kao i pomoć oko pristupa informacijama vezanim za sufinanciranje i kreditiranje. Ukoliko se odlučite za izgradnju solarne elektrane, izvođenje radova se obavlja prema modelu ‘Ključ u ruke’, a uključuje rješavanje potrebne dokumentacije i neophodnih dozvola umjesto vlasnika, dobavu i ugradnju solarnog sustava, te puštanje solarne elektrane u rad – poručuju iz tvrtke Broaden Energy.

Solarna energija nije samo budućnost; ona je sadašnjost. Investiranjem u solarne elektrane, ne samo da se pridonosi planetu, već i vlastitoj financijskoj stabilnosti.

- S obzirom na nultu stopu PDV-a, potpore Grada Vodica i stručnu pomoć tvrtke BROADEN ENERGY pravo je vrijeme da postanete dio solarne revolucije – zaključuju.

Za sve dodatne informacije, možete ih posjetiti na adresi Matije Gupca 1A (bivša Zagrebačka banka) u Vodicama ili ih kontaktirati putem telefona na 022/310-859. Ukoliko vam je potrebna ponuda ili izrada projekta solarne elektrane posjetite njihovu web stranicu www.broaden-energy.hr i ispunite Upitnik.