Srpanj 22, 2019 2834

Jedan od dragulja domaće glazbene scene

Mangroove zatvorili ovogodišnji Jazz & Blues Festival: Senzualnost, emocija i nježnost uz malo funky ritma

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Proteklih dana održan je 17. Vodice Jazz & Blues festival koji je još jednom okupio eminentne hrvatske i svjetske glazbenike. Tako su se od subote na vodičkom guvnu redala poznata imena poput Elvisa Stanića, Denise Jannah i Željke Veverec i Tonija Starešinića iz Mangroovea.


- Ovogodišnji festival je bio odličan te su se svi glazbenici pokazali kao odličan izbor. Elvis Stanić je jedan od naših najjačih jazz glazbenika, a gostovanje Denise Jannah je bilo prekrasno. Njen moćan glas i interpretacija podigli su atmosferu među publikom. I ona je kazala da je uživala, navela je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice Grada Vodica.

Festival je i ove godine okupio gotovo 1 500 ljubitelja jazz glazbe, ali i onih koji su to zahvaljujući ovim glazbenicima tek postali. Naime, protezalo se tu od klasičnih ritmova swinga i dixielenda sve do suvremenijih žanrova poput fusiona i free jazza.

xw-13.jpg

- Kreativni tandem iz Mangroovea večeras je potvrdio na sceni slovi kao jedan od najkvalitetnijih pop sastava. Željka i Toni su kroz svoju glazbu uspjeli ostvariti suradnje sa nekim od najboljih domaćih glazbenika. S Mangrooveom plove glazbenom scenom već desetak godina, s njim su napisali prve pjesme i odsvirali prve koncerte. Drago mi je da je i večeras bilo jako dobro posjećeno, kazala je direktorica.

Ovaj dvojac između nastupa boravi u studiju gdje pripremaju četvrti album na kojem ostaju i dalje vjerni sebi i glazbenom istraživanju, što uključuje poigravanje s klupskom elektronikom i klasičnim glazbalima, a singl Sanjala sam ljubav koji je osvojio radijske top liste oduševljava plesnim funk ritmom i melodijom koja priziva glazbene festivale s kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća.Također, glazbenu kvalitetu Mangroovea još su u njegovim ranim početcima prepoznali i HGU i Društvo Hrvatskih Skladatelja dodijelivši mu 2006. godine prvu nagradu na glazbenom Talent festivalu. Sa producentom Samirom Kadribašićem snimili su dva albuma, prvijenac „Svijet za nas“ (2009.) i njegov nastavak „Put na mjesec“ (2012.) koji im je osim odličnih kritika osigurao i prvu Porinovsku nominaciju za najbolji album klupske glazbe. Isti su uspjeh ponovio je i treći album „Sami“ kojeg su snimili u suradnji sa poznatim producentom Zvonimirom Dusperom. Album je iznjedrio i hit pjesmu „Pokušaj“ s kojom su na scenu vratili legendarnog Dadu Topića.
Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 22:42
djelomob1.jpg