08 Velj 2018
    1713

Igor Cukrov: „Želja mi je raditi kao glazbenik u Las Vegasu“

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Veljača 2018 19:55

Još jedan uspješan vokalni pijanista dolazi nam iz Vodica. Mlad, ambiciozan i pun entuzijazma Igor Cukrov svoju karijeru nadograđuje u inozemstvu, a nedavno se vratio s karipskog otočja gdje je pjevao na velikim brodovima. Za domaću hrvatsku publiku najpoznatiji je kao predstavnik Hrvatske na Euroviziji u Moskvi gdje nas je predstavljao s velikim veseljem i zadovoljstvom. Sudjelovanje na Euroviziji je promijenilo i usmjerilo njegov način života, a to je odlična odskočna daska za svakog glazbenog umjetnika koji karijeru usmjerava u tom smjeru. Da je njegov život uistinu ubrzan i promjenjiv govori činjenica da se ovaj 33-godišnji pjevač uskoro seli u Dubai gdje će raditi za glazbenu agenciju kao pjevač i pijanista, a sljedeća lokacija za Igora trebala bi biti daleki i mističan Japan. Sve u svemu, Igor živi jednim ubrzanim načinom života i putuje po svijetu ka ostvarenju svojih životnih ciljeva.


Posebna povezanost prema vodičkom kraju

Već odavno znamo da je iz vodičkog kraja proizašlo mnogo mladih umjetnika, glazbenika i talenata, a jedan od njih je upravo Igor Cukrov koji posebnu povezanost gaji prema svom vodičkom domu. Rekli bismo mi Dalmatinci da Igor u svojim Vodicama pronalazi mir koji hrani njegovu umjetničku dušu. Vodice su za njega posebne, a kako bi Igor rekao: „To je jedna posebna povezanost." Vrlo često Igora možete susresti kako šeće ulicama u Vodicama, a smirenost i spokoj osjeća u svakom kutku svog rodnog kraja.

Obožava književnost i sport

Naš sugovornik Igor Cukrov u slobodno vrijeme provodi trenirajući jer mu je briga o vlastitom tijelu jako važna, voli trčati, a kada je u Dalmaciji najviše se voli baviti borilačkim sportovima. Talentirani pjevač završio je opću gimnaziju u Splitu nakon koje je završio Filozofsko-teološki fakultet također u istom gradu. Voljeli bismo spomenuti da je Igor veliki ljubitelj književnosti, a posebno mu veliko zadovoljstvo predstavlja čitanje Paola Coelha, Hermana Hessea, Milana Kundere te literature filozofske, duhovne i teološke tematike. Za Igora možemo reći da je njegova glazbena karijera započela ozbiljno negdje oko 2003. godine, a kako nam je i sam Igor rekao:" Od tada do danas živim isključivo od glazbe čime se jako ponosim jer nikada nije bilo želje, a ni potrebe za mijenjanjem karijere."

Zanimljiva nam je bila informacija da je Igor Cukrov završio Katoličko-bogoslovni fakultet, no ipak je kasnije presudila ljubav prema glazbi. Kada smo upitali Igora koja strana vage je prevagnula samo je rekao sljedeće:

„U životu je sve uvijek nekako na vagi, poneke stvari prevagnu, no to ne znači da je vaga stala i da više ne klati :-) ."

Spoj dvije ljubavi, vjere i glazbe Igor je itekako znao ujediniti, a s veseljem radi ono što ga čini sretnom osobom.

Otac me mnogo podučio o glazbi i usmjerio

Otac Igora Cukrova je Vodičanin koji je profesionalni trubač, a svog sina godinama je podučavao ljubavi prema glazbi, instrumentima i sviranju, tako da je Igor od samog djetinjstva u osnovnoj školi svirao klarinet, a sada svira klavir. Igor nam je sa zadovoljstvom rekao :"Drago mi je da sam imao prilike u vlastitoj obitelji upoznati glazbu jer moja ljubav prema glazbi je zaista velika.". Igorova majka porijeklom je iz Šibenika pa zbog toga ne sumnjamo da je kod našeg vodičkog slavuja ljubav prema glazbi prevladala. Ovaj mladi glazbenik vodičkog porijekla surađivao je s nekim kolegama koje jako cijeni kao napr. Ivanu Kovač i splitsku pjevačicu Anu Đuderiju Sućur s kojom je napravio jedno od najdražih pjesama pod nazivom „Slučajno". Što se tiče svjetskih glazbenika obožava Tošu Proeskog, a smatra da je najbolje pronalaziti inspiraciju u samom sebi i tu ljubav prenositi na druge.

igor2.jpg

Imam još mnogo planova

Igor Cukrov je želja želja da ostvari glazbenu karijeru u Las Vegasu. Smatra da je to grad koji živi 24h dnevno, da tamo ima posla, ali da su honorari za glazbenike puno veći.

Također želimo naglasiti da Igor Cukrov ima mnogo neobjavljenih pjesama koje čekaju svoj red, a mi moramo priznati da ih sa zadovoljstvom jedva iščekujemo!

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica