Srpanj 09, 2019 3908

…A dovest će i Helenu Bastić i Igora Cukrova

Vodička glazba priprema ljetni jackpot: 'Uživali smo u probama, kroz uši miriši na ljeto…'

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)
Tradicionalni ljetni koncert Vodičke glazbe dan održat će se u četvrtak na Obali V. Nazora pa vas pozivaju da i ove godine uplovite s njima u ljetne večeri. Garantiraju romantičnu atmosferu koju će im pomoći dočarati prekrasno isprepleteni glasovi Helene Bastić i Igora Cukrova na koje nitko ne može ostati ravnodušan.


- Tradicija koncerta datira još iz tridesetih godina prošlog stoljeća, a ove godine je na repertoaru romantika i melankolija od 60-ih pa do 80-ih, s naglaskom na 80-e. Mislim da je to ljetni jackpot i to ne samo za publiku, već i za nas. Na probama smo uživali svirajući tako lagane i prhke stvari… Doslovce te neke mislima odvedu na plažu, a neke na večeru ili šetnjicu uz more – kroz uši miriše na ljeto, smatra Ines Giuseppa Simić, predsjednica Vodičke glazbe.


Putovat će od svjetskih hitova 60-ih kroz ritmove bossa nove kao što je ''Autumn Leaves'' i ''Girl From Ipanema'' do nekih evergreena Michaela Jacksona, Cyndi Lauper, Bon Jovija, Joe Cockera i kraljice soula Arethe Franklin, ali i mnogih drugih.

- Uporedno sa stranima smo izabrali najljepše ljubavne pjesme s naših festivala također oko 80-ih od Pisma ćali, Ljubavne pjesme iz rock opere Gubec beg i kultnog dueta Olivera i Zorice Sreća je tamo gdje si ti… Sigurni smo da će se za svakoga ponešto pronaći.

Prvi put su spojili i dvoje vodičkih slavuja, Helenu Bastić i Igora Cukrova te smatraju kako će to biti pun pogodak jer romantičnije od dueta, odnosno njihovih melodija isprepletenih njihovim glasovima – se ne može!


- Vrlo rado su se odazvali na naš poziv, s Helenom smo već surađivali i super se slažemo međusobno. Jako se dobro pripremi i odradi svoj posao bez ikakvog problema upravo zato što je pripremljena na sve. Na kraju čak ne bih rekla da 'odrađuje' posao nego je sve nekako prirodno, uživa u onome što radi, dijeli super energiju.

S Igorom još nisu surađivali, iako ga neki glazbari znaju još kao dječačića.

- Sretni smo i uzbuđeni, zbog njegove neupitne glasovne sposobnosti, profesionalnosti, ali i energije koja je na kraju uvijek bitna za finalni proizvod.

Vodička glazba postoji od 1926. godine dok je prvi javni nastup imala 18. ožujka 1928. godine - od onda ne staje nego samo cvita sve više i više. Na ovom će koncertu zasvirati 40-ak ljudi.

- Dakle, četvrtak, 11. srpnja s početkom u 21 h. Ovo će biti sjedeći koncert, ali đirić kroz misto nakon ovog imamo u planu pet puta. To će biti promenadni koncertići sa zabavnim dalmatinskim marševima i pjesmama, najavila nam je predsjednica Simić.
djelomob1.jpg