Rujan 10, 2019 5855

Poslušajte Sikijevu 'Zlarinsku valu'

Vodički pizza majstor bolovanje je umjetnički iskoristio - uzeo je gitaru i napisao pjesmu!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Vodički pizza majstor Siniša Juričev Siki za svoju dušu pjeva od malena, a danas ima autorskih pjesama za cijeli album. Prve note pisao je u Vodičkoj glazbi, a nedavno je javnosti predstavio svoju prvu pjesmu Zlarinska vala.

-    Zlarinska vala je prva i nešto starija pjesma, a napisao sam ju ovog proljeća. Nastala je upravo tamo i na ulicama grada. Želja za pjevanjem je oduvijek u meni dok se za pisanjem pojavila nakon jedne nezgode pa bih mogao čak i reći da je dobro došla, priča nam ovaj 40-ogodišnji kantautor.

{youtube}

}

Pjevanjem se bavi još od malena, više onako za svoju dušu. 

-    Prvi ozbiljni angažman sam imao još za vrijeme srednje škole u lokalnom bendu zvanom Havaria, ali bez ijednog nastupa. Već nakon nekoliko proba bend se raspao. 
Dok su za njega završili najsretniji dani života prošle su i godine do ponovnog angažmana.

-    U prvoj klapi na mjesto prvog glasa došao sam tako da sam otpjevavši 'Oj šibenska pismo mila', naravno u originalnoj verziji, zadivio voditelja iste.

Stjecajem okolnosti nije ni to potrajalo i tako se evo opet nakon puno godina vraća u pohode na hrvatsku estradu kao autor teksta, glazbe i izvođač.

-    Ove zime sam završio na meniskotomiji i tako sjedeći ugledao sam gitaru pa se sjetio da ja znam pisati i note, one iste note koje sam davno naučio u glazbenoj školi vodičke glazbe.

Imam još nekoliko pjesama koje bi volio snimiti, a ima ih dovoljno za cijeli album.

-    Prije toga moram proraditi na vokalizi da mogu ljude dotaknuti i glasovnom, a ne samo tekstom. Drago mi je što ostavljam dojam umjetničke duše, ali to još treba dokazati. Želja mi je postati uspješan kantautor, a plan približiti se istom, otkrio nam je Siki.

 

djelomob1.jpg