Svi 14, 2020 2777

Neki kreću već večeras, a neki će pričekati jesen

POPUSTILE MJERE I U SPORTU: Evo kad s treninzima kreću naši nogometaši, rukometaši, košarkašice i malonogometaši

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Nakon gotovo dva mjeseca i vodički klubovi kreću s treninzima. HZJZ je objavio detaljne preporuke za održavanje treninga i sportskih aktivnosti tijekom pandemije: mora se voditi evidencija svih prisutnih osoba, preporuča se mjerenje tjelesne temperature prije dolaska u sportski objekt, dezinfekcijsko sredstvo treba se postaviti na svakih 50 metara, a sve unutarnje prostorije se trebaju redovito dezinficirati. S novim pravilima naše košarkašice s treninzima kreću već večeras, rukometaši u ponedjeljak, nogometaši čim im se postavi nova trava, a Heroji će pričekati do daljnjega.

NOGOMETNI KLUB VODICE

-    Kroz desetak dana bit će gotovo postavljanje nove umjetne trave nakon čega odmah krećemo u trenažni proces. Treninzi će se odvijati Isključivo i samo prema preporukama epidemiologa. Kako će to biti točno, trenutno ne možemo znati s obzirom da se situacija mijenja iz dana u dan, kazao nam je Joško Brnadić potpredsjednik kluba.

Treninge jedva čekaju, a posebice djeca koja jedva čekaju izaći iz kuće i sa svojom ekipom malo zaigrati. Seniori su pak imali treninge preko video linkova, a tko je bio ozbiljan i radio, pokazat će se već na prvom susretu.

 

-    Zaključena je liga, nemamo takmičenja do sljedeće sezone. Pripreme i formiranje prve momčadi za sljedeća natjecanja znat ćemo kad izađu mogući datumi. Čeka nas težak i dugotrajan posao, ali napravit ćemo sve najbolje što znamo i očekivati dobre rezultate, naglasio je Brnadić.

Podsjetimo, vodički sportski klubovi samoinicijativno su smanjili proračune za 20 % za ovu godinu. Iako novca nikad nije viška, iz ovog kluba kažu da su ta sredstva bila namijenjena za natjecanja koja su otkazana pa rez ne bi trebali puno osjetiti. Također, moguće je i smanjivanje članarine u Školi nogometa.


RUKOMETNI KLUB VODICE

-    Upravo smo odradili sastanak vezano za dezinfekciju dvorane, a sutra imamo više sastanaka s roditeljima i djecom jer bi s treninzima počeli već u ponedjeljak. Vjerojatno ćemo reducirati treninge na tri tjedno, što zbog cjelokupne situacije, što zbog nedostatka natjecanja, priča nam Daniel Reljić, predsjednik kluba.

U dvoranama će se držati svih epidemioloških mjera i preporuka, a malo će im trebati vremena da se svi skupa ušaltaju. 

-    Mjere će se mijenjati, a došla je i obavijest da se mogu držati prijateljske utakmice. Tu je onda priča završena. Svi jedva čekamo i nadamo se da će biti dobro. Što se tiče smanjenja proračuna, nedostajat će nam i novac od školarina i donacija. No, smatramo da je ovo fer jer se nismo dva mjeseca natjecali niti trenirali. Rukometni savez Hrvatske još nije definirao ni što će biti s ligama, kazao je Reljić te pozvao sve one 2004. godišta i mlađe da im se pridruže na skorašnjim treninzima.

 

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB VODICE

-    Upravo smo imali sastanak s ravnateljicom škole te s treninzima krećemo već večeras. Najvažnije je da se pokušamo maksimalno pridržavati svih mjera radi sigurnosti naše djece, ali i da počnemo raditi. Nadamo se da će ovo sve skupa prijeći u normalno stanje i funkcionirati kako bi htjeli, kazao je trener Bore Vuković.

Utakmice im najviše nedostaju. Dva mjeseca je bila velika pauza, ali trener ističe da su po njegovim saznanjima cure uglavnom bile odgovorne i ostale u dobroj fizičkoj spremi. No, večerašnji trening sve će pokazati.

-    Što se tiče rezanja sredstava, vjerojatno bi ih potrošili na natjecanja, ali sezona nam je prekinuta i mislimo da nam neće predstavljati veliki problem. Ostajemo i dalje klub u kojem se članarina ne plaća jer trenirati nije jeftino uz potrebnu opremu, ali i posebnu prehranu, naglasio je trener Vuković.

 

MALONOGOMETNI KLUB HEROJI 2007 

-    U našoj 2. HMNL Jug sezona je prekinuta i nema nam smisla trenutno trenirati. S obzirom na cijelu situaciju, ali i radi sigurnosti nećemo ih imati do daljnjega. Vidjet ćemo što nam nosi rujan, kazao je trener Tino Junaković te kazao dodao da su im ostala četiri kola, a oni na petom mjestu.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Svi 2020 16:17
djelomob1.jpg