Srpanj 15, 2021 2035

Toljan i Grbić donijeli zlatne medalje, a Domitrović okončao izuzetno zahtjevnu stazu

U protekla dva tjedna u AK Okit: Od Lastova do Pirineja naši zlatni momci ne odustaju od svojih ciljeva

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Od početka pa do sredine srpnja trojica članova atletskog kluba Okit, Josip Toljan, Bojan Grbić i Nikola Domitrović ostvarili su vrhunske rezultate. Natjecali su se na različitim utrkama na Lastovu, u Desiniću u Hrvatskom Zagorju te čak i na Pirinejima. U Vodice su donijeli dvije velike pobjede, ali i okončanje izuzetno zahtjevne staze.

Josip Toljan ukupni je pobjednik 5. kola Dalmatinske trail lige koje se održavalo na Lastovu ovog vikenda. Josip je pobijedio na najdužoj stazi od 22 km i sa 1230 m visinske razlike gdje je došao ispred drugoplasiranog 10 minuta.

- Iznimno mi je drago što sam pobijedio na Lastovu jer ova pobjeda i moji odlični rezultati zadnjih mjeseci daju mi motivaciju za daljnje ciljeve koje sam zacrtao ove godine, kazao je Josip Toljan.

Staza je, priča nam, jako dinamična, fizički i tehnički teška, a Lastovo krasi ljepotama gdje su se penjali na njegov najviši vrh “Humac” s kojeg puca pogled na sve otoke oko Lastova.

Rizk Casino Bonus

- Planovi i ciljevi za dalje su naporni treninzi koji zahtijevaju kvalitetnu pripremu od trčanja, plivanja, teretane te bicikla pa tjedno imam između 12 do 14 treninga, a u potrazi sam za sponzorima kako bi moji rezultati bili još bolji, naglasio je Toljan.

Toljan će uskoro postati ambasador najkvalitetnije i najpoznatije opreme u svijetu za trčanje, a tu će opremu predstavljati na treninzima i utrkama.

Bojan Grbić nastupio je na Canincross trail utrci (trčanje sa psom) “Z brega na breg” u dužini od 7.3 km i 340 m uspona te pobijedio u 35:22 minute.Val d'Aran trail by UTMB novi je trail događaj koji se održao u srcu Pirineja. Utrka je sastavni dio ovogodišnje UTWT serije i dio UTMB@utrka, a održane su ukupno 4 različite utrke: SKY 15 km/800 m+, PDA 55 km/3100 m+, CDH 105 km/6500m+ i VDA 164 km/10770 m+.

Na najdužoj i najtežoj utrci nastupio je i član AK Okit Vodice Nikola Domitrović koji je bio jedan od 475 (manje od pola) koji su uspjeli završiti utrku. Nikola je izuzetno tešku stazu završio za 46 sati, 20 minuta i 57 sekundi.

Utrka je prolazila najvišim vrhovima Pirineja, između planinskih jezera, nepreglednih planinskih pašnjaka i šuma. Sama staza sadrži 4 % asfalta, 13 % uređenih staza i 83 % izuzetno zahtjevnog trail terena. Najviša točka preko koje su prešli trkači nalazi se na 2.610 m nadmorske visine.

Nikoli je ovo bila prva utrka na tzv. 100 milja, čime je uspjeh završetka još veći.

- Iako su pripreme bile zahtjevne ponosan sam što sam većinu priprema odradio na vodičkom i pirovačkom području. Na samoj utrci osjećao sam se dobro, psihički izvanredno te u ni u trenutku ozljede na 15. km (uganuće desnog zgloba) nisam sumnjao u završetak utrke, priča nam Nikola Domitrović.

Najlakše se osjećao na uzbrdicama i dugotrajnim usponima, dok je zbog kasnijih sitnijih upala koljena i tetiva imao manjih poteškoća na nizbrdicama, posebice poslije 100. kilometra.

- Unatoč manjim problemima osjećaj ulaska u cilj i trenutak završetka utrke su neopisivi i svi kilometri, sve uzbrdice, bolovi i poteškoće postaju dio povijesti i sastavni dio užitka nakon dovršetka utrke, zaključuje Nikola.

Na samom događanju nastupilo je oko 3200 trkača iz cijelog svijeta, a VDA utrku startalo je oko 1000 trkača, a uspjelo završiti samo 475. Nikola je bio jedini predstavnik iz Hrvatske.

djelomob1.jpg