Srpanj 21, 2021 2169

BBK Orlov krug bio je najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske u olimpijskom krosu

Vodički 'orlovi' i dalje visoko lete, predsjednik gušta, Roko Fržop najavljuje nove velike stvari

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Brdsko biciklistički klub Orlov krug još je jednom potvrdio status jednog od najboljih klubova u Hrvatskoj kada je riječ o natjecanjima na dva kola. Na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u olimpijskom krosu, održanom u Lovincu, u popularnom izletištu Cvituša, bio je najuspješniji klub osvojivši šest naslova državnih prvaka, odnosno ukupno deset medalja.

Na vrlo teškoj blatnoj stazi novi državni prvaci postali su Ivica Mesarić (master B), Enzo Perlić (U9), Maša Klarić (U13ž), Marta Mesarić (U14ž), David Pejdo (U14) i Filip Banović (U15). Viceprvaci Hrvatske postali su Mate Sladoljev (U14) i Jurica Radulović (U15), dok je posebna priča Roko Fržop.

On je, kako kaže predsjednik vodičkih 'orlova' Antonio Barišić, ostvario možda i najvrjedniji rezulat od Vodičana na prvensvu okitivši se naslovom viceprvaka države u najjačoj, seniorskoj konkurenciji. I sam Roko, koji se naosvajao medalja u prošlosti, ističe kako mu je ovo srebro jedno od najvećih uspjeha. 

 - Iskreno, cilj mi je bio jedno od prva tri mjesta s obzirom da je ovo moja disciplina, a potajno sam se nadao prvom, ali naravno da sam jako sretan i s drugim mjestom – kaže Roko, koji je na stazi vodio veliku bitku s Matijom Meštrićem, kasnijim prvakom.

Rizk Casino Bonus

- Nakon prvog od šest krugova bio sam u vodstvu, da bi onda on preuzeo prvo mjesto i bili smo jako blizu do zadnjeg kruga kada sam zapeo na jednom tehničkom dijelu, na jednom kamenu, nakon čega je on stekao ključnu prednost i ušao u cilj prvi – ističe 21-godišnji Roko, kojem je ovo zapravo bilo prvo državno prvenstvu u seniorskoj konkurenciji. Dakle, od njega tek trebamo očekivati velike stvari. On sam već si je za ovu godinu postavio visoke ciljeve.

 - U devetom mjesecu vozi se novo državno prvenstvo u disciplini eliminator, koja kod nas još nije toliko popularna, i želja mi je pobijediti. A onda se u listopadu kod nas u Vodicama vozi Prvenstvo Hrvatske u maratonu i bila bi sjajna stvar slaviti na domaćem terenu. Zato ću se dobro pripremtiti za to natjecanje – zaključio je Roko Fržop. 

Kad u klubu ima ovakve momke predsjednik BBK Orlov krug Antonio Barišića može samo guštati. Ono što ga jako veseli su i uspjesi mladih biciklista i biciklistica. - Održavamo kontinuitet rezultata. Tako smo 2018. godine osvojili praktički sve što se osvojiti može, godinu daba kasnije također smo bili pri vrhu, a u istom ritmu smo nastavili i ove sezone – ističe Barišić. Kako smo kazali, i budućnost kluba izgleda svijetlo. 
 - Da, naša škola biciklizma u potpunosti je profunkcionirala. Imamo nikad više djece, rezultati su nikad bolji. Istina da nas je korona malo omela u treninzima, ali unatoč tome naši momci i cure i dalje ostvaraju vrhunske rezultate. Samo neka tako nastave – zaključio je predsjednik BBK

Orlov krug. 
 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 21 Srpanj 2021 12:18
djelomob1.jpg