Prosinac 31, 2021 2693

Najmlađa su ekipa u Prvoj ligi

Iako je korona smanjila broj djevojčica u ŽKK-u Vodice, situacija se popravlja, a novi impuls mogao bi doći s novom dvoranom

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ženski košarkaški klub Vodice i ove se sezona natječe u Prvoj ligi, a nakon prvog dijela prvenstva je na omjeru od dvije pobjede i tri poraza. Pobjede je upisao protiv Salone i Arxa, a izgubio od Zadra Plus, Zadra i Jabuke Zaprešić. Zaostali dvoboj s Otočcem odigrat će se u siječnju. Kao i na sve ostale klubove, tako je i na onaj vodički velik utjecaj imala Covid pandemija.

 - Stalne odgode i izolacije dovelo je do toga da se u protekle dvije smanjio broj djevojčica u klubu, a što bi se moglo osjetiti u sezonama koje dolaze. Ipak, nadu budi što se u posljednje vrijeme situacija po tom pitanju nešto popravila, tako da sada imamo, rekao bih, optimalan broj djevojčica u klubu – kaže trener Bore Vuković.

Ono što treba istaknuti jest da ŽKK Vodice ima najmlađu ekipu u Prvoj ligi, što znači da je teško očekivati ponovni plasman u Ligu za prvaka, a koja će u konačnici dati novog premijerligaša.

 - Prosjek godina je 14.5, većinu ekipe čine kadetkinje i mlađe kadetkinje, uz jednu juniorku i jednu mlađu seniorku. Pred curama stoga nije stavljen nikakav rezultatski imperativ, već je osnovni cilj prikupljanje iskustva. Ovo što su do sada pokazale, ove dvije ostvarene pobjede, jako je dobar rezultat, nitko nas nije u potpunosti nadigrao osim Zadra Plus koji prije svega odskače iskustvom – ističe Vuković.

Dakle, prirodniji okoliš za Vodičanke bila bi kadetska liga, ali se od nje odustalo kako se djevojke ne bi preopteretilo, ali će se zato u nastavku sezone ŽKK Vodice okušati u juniorskoj ligi, a tu su dakako i mlađe kategorije koje se natječu u županijskim natjecanjima.

Da se u klubu dobro radi govori redoviti pozivi u nacionalne vrste, odnosno na regionalna okupljanja. Pa je tako poziv u U16 kadetsku reprezentaciju dobila Gina Nikol Pirjak, dok su Manuela Ježina, Ana Buha i Ana Krvavica pozvane na regionalno okupljanje.

Ono čemu se nadaju košarkašice, ali i ostali vodički klubovi, jest da što prije dobiju sportsku dvoranu kakvu zaslužuju. - Po tome su već učinjeni neki koraci i nadam se da će Vodice konačno dobiti sportsku dvoranu kakvu zaslužuje – kaže Vuković.

A s novom dvoranom Vodice možda dobiju i premijerligaša.

 - Bilo bi to lijepo, ali idemo polako, korak po korak, utakmicu po utakmicu – zaključio je Bore Vuković.

(foto: Naši Tići/ŽKK Vodice)

djelomob1.jpg