Srpanj 04, 2022 1958

Marko Fržop državni prvak i pobjednik kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon vrhunskog rezultata od prije dva tjedna u Češkoj na Europskom prvenstvu, gdje je Marko među najboljim vozačima Europe osvojio fantastično 5. mjesto zaostavši jako malo za trećeplasiranim, sa 3 minute na 4.5 h utrke Marko član BK TopSport Srimae ovaj je vikend pobijedio na Državnom prvenstvu i tako postao državni prvak 2022 g.

Utrka se ujedno bodovala i za kup te je bila zadnja u nizu od ukupno tri utrke, gdje je Marko bio pobjednik na sve tri utrke.

"Moram priznati da sam s 43 godine u životnoj formi, a rezultat na Europskom prvenstvu mi je definitivno najbolji u mojoj dugoj karijeri. Borio sam se cijelu utrku s najboljim vozačima Europe dostojno, te su sitnice presudile da nisam uspio do medalje koja je bila jako blizu.
Zadovoljan sam s vožnjom i vidim da su se naporni treninzi isplatili. Ovaj vikend sam postao i državni prvak, iako sam na utrku došao kao favorit, moram priznati da me još malo držao umor od europskog i nisam bio na 100%, ali svejedno sam pobijedio s velikom prednošću.
Nastavljam s jakim utrkama te već ovaj vikend nastupam u Dolomitima na iznimno teškoj i dugoj utrci gdje me čeka 120 km staze s 4000 m uspona. Forma je tu, nadam se dobrom rezultatu, stazu poznam i dati ću sve od sebe da popravim prošlogodišnje 4. mjesto!"  - rekao nam je Marko. 

Spomenimo kako je u istoj kategoriji u kojoj se natjecao Marko Fržop, biciklisti BBK Orlov kruga Marin Pejdo bio je drugi, a Tonko Juras četvrti.

Čestitamo svima

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 22:40
djelomob1.jpg