Ožujak 06, 2023 2451

Održana je prva biciklistička utrka Zimske lige Dalmacije na Prviću

Održana je prva biciklistička utrka Zimske lige Dalmacije na Prviću PRIMOŠTEN PLUS
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Jučer se na Prviću održala prva utrka Zimske like Dalmacije, u organizaciji BK Top Sport iz Srime i BK Faust Vrančić iz Šibenika. Bilo je to 8. kolo u sezoni 2022/23, po riječima zadovoljnih organizatora, vrlo uspješno. Na otoku se okupilo čak 170 natjecatelja, od toga 100 odraslih i 70 djece. Natjecatelje i njihove pratitelje poslužilo je lijepo vrijeme, pa su osim na utrci svi odista imali priliku uživati u jedinstvenoj prilici za upoznavanje Prvića.

FOTO: PRIMOŠTENPLUS / Video, Tome Cile

Cilj ovog projekta osim samog sportskog događaja bio je dovesti na ovaj mali, netaknuti dragulj našeg arhipelaga što više posjetitelja, osobito u predsezoni, kada osim malobrojnih stalnih stanovnika nema većeg broja dolazaka. Bilo nam je osobit užitak sudjelovati u ovom jedinstvenom druženju od ranog jutra, kada su na Srimu počeli pristizati prvi sportaši sa svojim prijateljima i obiteljima. Iz Srimarske luke organiziran je prijevoz u Prvić Šepurinu.

Za sve natjecatelje XCZLD smo nastojali pripremiti što zanimljiviju, fizički zahtjevnu, ali ne opasnu stazu. Stari putevi koje smo pronašli, očistili i uredili po riječima natjecatelja, pokazali su se kao idealnina podloga za ovaj projekt, jer konstantno vijugaju među plažama, slikovitim poljima i suhozidima.

Mlađi uzrasti utrku vozili su utrku po primjerenoj stazi za njihovu dob, dok su najmlađi vozili svoju kružnu stazu kroz stare uličice Prvić Šepurine. Kategorija U15 i U13 imala je nešto zahtjevniju stazu sa strmim usponom i tehničkim spustom.

Ukupni pobjednik utrke u muškoj konkurenciji bio je Roko Fržop, BK Orlov krug, koji je 3 kruga velike staze odvozio za nešto manje od 57 min. Drugi je ciljem prošao Marko Fržop, član BK Top Sport s zaostatkom od 50 sec, koji je ujedno pobjednik svoje kategorije 40-50god.

Uz Marka, ostali članovi BK Top Sporta ostvarili su zapažene rezultate:


U7 Roko Belamarić 1.mjesto

U11 Petra Fržop 5. mjesto i Tonka Alfirev 6.mjesto

U17 Mauro Gracin 1.mjesto

19-30 god Ante Čobanov 4.mjesto

30-40 god Davor Krezić 1.mjesto

40-50 god Ivica Nemčić 18. mjesto i Ivan Špinjača 20. mjestoŽene 30+ Ana Nemčić 5. mjesto

e-bike Milivoj Berač 1. mjesto


Organizatori zahvaljuju Gradu Vodicama i Gradonačelniku na financijskoj potpori te svim žiteljima Prvić Šepurine na strpljenju, te MO Šepurine i Eko udruzi Šepurine na pomoći u organizaciji! Posjetiteljima veliko hvala na podršci dolasku. Vidimo se dogodine!!!

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Ožujak 2023 16:19
djelomob1.jpg