Ožujak 30, 2023 1297

Veliki Orlovi obranili tron, mali Orlovi brončani

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Pao je zastor na ovogodišnje izdanje XC zimske lige Dalmacije utrkom održanom u nedjelju. Borba za tron ukupnog pobjednika po poretku klubova trajala je do zadnjeg trenutka utrke, ali moramo reći da nije to nimalo bio lak zadatak jer domaćini ovog kola BK Pakoštane složio je pravu bombu od staze koja se protezala od Vrane preko Kamenjaka do obala Vranskog jezera. Ova staza duga 27 km pokazala nam  je zapravo kako izgledaju dalmatinski krški putevi koje su naši stari utabali nekoć da dođu to svojih polja i vode.

Ovu kršku ljepoticu prvi je u cilju „zagrlio“ a tko drugi nego Roko Fržop kao najbrži i ukupni pobjednik.

Ostali biciklisti Orlova kruga su kao vojnici dolazili u cilj jedan po jedan vrijedno skupljajući bodove za svoj klub, nakon prebrojavanja bodova Orlov krug je imao 162 boda koje je skupio u svim utrkama zimske lige, ali sa jednakim brojem bodova je bio i BK Primošten. Ipak Orlovi osvajaju ukupno prvo mjesto i pehar pobjednika nose u svoje vitrine zahvaljujući tome jer su naši vozači skupili više pojedinačnih bodova po kategorijama.

Dječja utrka je organizirana na stazi prilagođeno njihovim uzrastima, pa valja istaknuti da su mali vojnici Orlova kruga također dohvatili postolje ukupnih pobjednika ali brončanog sjaja, ali za nas zlatnog. Lijepo je vidjeti tu mladost kako je zaražena ovim adrenalinskim sportom.

Vodički Orlovi ovog vikenda putuju na jaku utrku u Premanturu gdje će se nadmetati sa međunarodnom konkurencijom te se opet nadamo berbi medalja i bodova.

Ukupni poredak XC Zimske lige po vozačima i klubovima:

Dječje kategorije

Mali orlovi XCZLD ukupno: 3 mjesto

Mate Sladoljev 1 mjesto U 15

Paulo Relja 2 mjesto U 15

Mate Sladoljev 3 mjesto U 15

Karlo Šurija 3 mjesto U 15

Maša Klarić 2 mjesto U 13 Ž

Enzo Perlić 2 mjesto U 11

Filomena Morožin 2 mjesto U 9 Ž

Marcela Morožin 3 mjesto U 9 Ž

 

Odrasle kategorije

XCZLD klub: 1 mjesto

Roko Fržop 1 mjesto kategorija 19-30

Stipe Palinić 2 mjesto kategorija 30-40

Joško Fržop 2 mjesto kategorija 50+

Dora Čičin Šain 3 mjesto kategorija Žene U 30

Josip Rončević 2 mjesto E bike

Maja Eškinja Morožin 1 mjesto e bike Žena

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 30 Ožujak 2023 23:54
djelomob1.jpg