Kolovoz 29, 2023 886

Pripreme počinju 4. rujna

MNK Heroji u sezonu ulaze s nekim novim-starim igračima, cilj je borba za vrh ljestvice

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Malonogometaši Heroja 2007 sitno broje do početka priprema za novu sezonu. U onoj prošloj Vodičani su zauzeli deveto mjesto, što znači da će i dalje igrati u 2.HMNL jug, s tim što je to sada treći rang hrvatskog futsala, s obzirom da od ove sezone kreće jedinstvena 1.HMNL, a u koju su s juga završili Split, Jezera i Šibenik 1983.

Klupska prozivka obavljena je u ponedjeljak, same pripreme starta će 4. rujna, dok će prvenstvo najvjerojatnije početi početkom listopada. Prije toga treba se održati plenum klubova, na kojem će se utvrditi i prvenstveni raspored. S kakvim ciljevima ulaze Heroji u novu sezonu, pitamo tajnika kluba Marija Jozića.

- Svi koji se natječu u nekom sportu ulaze s ciljem biti prvi, pa tako i mi. Želja nam je, dakle, biti što bliže vrhu ljestvice. Stoga smo i ojačali momčad u odnosu na prošlo prvenstvo i namjeravamo je ojačavati i dalje jer želimo biti spremni jednog dana kada se završi sportska dvorana u Vodicama te napasti 1.HMNL, a zašto ne i najviši rang, HMNL s obzirom da nema velike razlike kada je riječ o financijama – kaže Jozić.

Kostur momčadi od prošle sezone je ostao, a stiglo je nekoliko novih-starih igrača. Iz Šibenika 1983 došao je Vinko Jurković, iz Murtera se vraća Šime Brajković, a iz Jezera Tony Rubelj, dok se Mladen Jarmanović i Iko Bašić vraćaju nakon zaliječenih ozljeda.

Trener je isti, Marko Prolić, koji je nakon jedne pobjede i šest poraza u prvih sedam kola prošle sezone na klupi naslijedio Josipa Rončevića. Pod Prolićevim vodstvom upisane su četiri uzastopne pobjede, pa se skočilo na ljestvici, da bi se u drugom dijelu prvenstva opet dogodio određeni pad i u konačnici je osvajano spomenutog deveto mjesto.

Osim u seniorsku momčad u klubu će nastaviti raditi i na osnaživanju omladinskog pogona, jer, kako su kazali, valja misliti na budućnost.

- Sve u svemu nadamo se uspješnoj sezoni, mislim da smo složili dobru ekipu, koja se može potući sa svima – zaključio je Mario Jozić.

 

djelomob1.jpg