Rujan 01, 2023 2264

Simona Šoda prešla u Francuski Lyon ASVEL: "Ovo je sigurno stepenica više u mojoj karijeri"

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Vodičanka Simona Šoda postala je tehnički direktor i trener ekipe Espoirs (U21) u francuskom košarkaškom prvoligašu Lyon ASVEL-u, aktualnom pobjedniku EuroCupa.

Simona Šoda, trenerica ženske košarke, postigla je veliki uspjeh u svojoj karijeri. Nakon rada u Švicarskoj, preuzela je mjesto u redovima francuskog uglednog prvoligaša Lyon ASVEL-a, koji je ujedno i aktuelni pobjednik EuroCupa. O ovom izazovu i o svojoj karijeri govorila je u ekskluzivnom intervjuu za portal Ženska košarka.

Na pitanje kako je došlo do ovog angažmana, Šoda je odgovorila: "Sa Akademijom Asvel Lyon bila sam u kontaktu još od ožujka mjeseca. Svidio mi se njihov projekt i prije svega njihova infrastruktura (Tony Parker Akademija) koja pruža vrhunske uvjete za formaciju mladih talenata."

Šoda neće imati samo jednu funkciju u novom klubu. "U formacijskom centru obavljati ću dvije funkcije. Uz vođenje ekipe Espoirs (U21), radit ću kao tehnički direktor Akademije kako bi sve ekipe imala istu filozofiju formacije. Uz to, kolaborirati ću sa coaching staffom prve ekipe kako bismo olakšali tranziciju prelaska igračica iz formacijskog centra u seniorski pogon," pojasnila je.

Za Šodu, prelazak u Lyon znači i veliku odgovornost. "Velika je odgovornost ali i čast raditi u francuskoj košarci. Prilika da radite u formacijskom centru prvaka Francuske i osvajača EuroCupa sigurno se ne pruža često. Ovo je sigurno stepenica više u mojoj karijeri, a s druge strane i nagrada za dosadašnji kontinuirani rad i ulaganje u sebe," zaključila je.

Podsjećamo, Simona Šoda ima bogatu karijeru iza sebe. Sedam godina radila je na Akademiji Fribourg Olympic, gdje je bila trener U16/U19/LNB i tehnički direktor. Nakon toga, prešla je u žensku košarku gdje je trenirala timove u LNB ligi (mlađe seniorke) GC Zurich i STV Luzern. Dvije sezone vodila je prvu ekipu Helios VS Basketa seniorke (LNA).

Izvor: Intervju je prvotno objavljen na portalu Ženska košarka.

djelomob1.jpg