Rujan 05, 2023 2262

Marko Fržop: Prvi Hrvat s titulom Epic Legend osvaja Kronplatz King

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Proteklog vikenda u talijanskim Dolomitima održan je MTB maraton Kronplatz King na kojem je nastupio Marko Fržop član biciklističkog kluba Top Sport iz Srime.

Nakon što je sredinom kolovoza u švicarskim Alpama odvozio jednu od najtežih teamskih etapnih utrka na svijetu Swiss Epic, utrku iz Epic serije, te sa svojim partnerom Marinom Dekovićem završio na viskokom 6. mjestu među 90-ak ekipa iz cijelog svijeta.

Po završetku Swiss Epic utrke Marko je dobio posebno priznanje, medalju Epic Legend te je postao prvi Hrvat s ovom titulom, odnosno jedini koji ima završene tri najteže utrke epic serije, Cape Epic u Južnoj Africi, Swiss Epic i 4 Islands. Markov navodi da mu je posebno emotivan bio trenutak primiti medalju Epic Legend s ugraviranim imenom. Kada kao sportaš koji iza sebe ima toliko osvojenih medalja i pomisli da je teško pronaći motiv za daljnje napore i odricanja, ovakvi trenuci daju mu snagu da radi i postiže još više!

Svega 15-ak dana nakon iznimno teške petodnevne utrke u Švicarskoj Marko je nastupio ovaj vikend na maratonu Kronplatz King, u talijanskim Dolomitima.

Izrazito teška utrka, svega 62km ali s 3100m visinskog uspona, zahtjevnim spustevima i ciljem na vrhu Kronplatza visokom 2275m predstavlja pravi izazov za sve vozače.

"Volim ovu utrku, 4. put je vozim. Ti strmi i dugi usponi uvijek mi predstavljaju posebne izazove te nekako što je staza teža, to je moja motivacija jača. Odlično sam se osjećao od samog starta utrke i već sam na prvom usponu vidio da će to biti dobra i uspješna utrka. Vozio sam bez krize puna 4 h u "full gasu" i završio gotovo 18 min brže od svog prošlogodišnjeg rezultata. Završio sam ju na 1. mjestu i odnio uvjerljivu pobjedu u svojoj kategoriji, sa gotovo 15min prednosti ispred drugoplasiranog, te završio na visokom 30. mjestu u ukupnom poretku." - kaže nam Marko

Nakon par dana odmora Marka čeka još jedna etapna utrka Wild Bear, ovog puta 3 etape koja se održavaj u periodu 8-10 rujna 2023., na granici BiH s Srbijom.

djelomob1.jpg