Rujan 30, 2023 3614

A sve je počelo u Vodicama

Josipa Silov ponovno među svojima, ali u jednoj novoj ulozi: 'Uživam u trenerskom poslu'

Josipa Silov ponovno među svojima, ali u jednoj novoj ulozi: 'Uživam u trenerskom poslu' ŽKK Šibenik
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Josipa Silov opet je među svojima. Vratila se na Baldekin, u ŽKK Šibenik, nakon što ju je igračka karijera odvela u Italiju, Split, Dubrovnik, Češku… A sve je počelo u Vodicama, u kojima je provela cijeli život, do preseljenja u Šibenik prija par godina. U ŽKK Vodice odradila je 'omladinski staž', osvojila brojne medalje, bila dio ekipe koja je osvajala titule kadetskih prvakinja Hrvatske, kao i one brončane u mlađe juniorskoj kategoriji.

Narančasti dres Šibenika nosila je i prije četiri godine. Sada se vratila, ali u jednoj novoj ulozi. Naime, ozljeda leđa udaljila je od igranje košarke na dulje vrijeme, ali u košarci ostaje. Josipa će naime biti dio stručnog stožera Stipe Bralića, što ne čudi. Nedavno je u Splitu završila školovanje za košarkašku trenericu.

- Oduvijek sam htjela biti trenerica, davnih dana sam odlučila da se želim time baviti, zato sam i upisala taj fakultet – priča nam Josipa.

Boljeg mentora od Stipe Bralića nije mogla dobiti. Riječ je vjerojatno o najvećem stručnjaku za žensku košarku u Hrvatskoj, izborniku seniorske i mlade reprezentacije.

- Istina, po tom pitanju stvarno imam sreće, učiti od takvog trenera. Već sam mu ovog ljeta bila pomoćnica u U20 reprezentaciji i dodatno se učvrstila u naumu da se bavim tim poslom. Veselim se radu u ŽKK Šibenik, novim izazovima, srce mi ju veliko k'o kuća – kaže Josipa.

Kada bi se mogla vratiti igranju? Ipak joj je tek 25 godina, rano je za igračku mirovinu.

- Ove sezone teško. Pitanje je kako će završiti to s ozljedom, koja je vrlo nezgodna. Zadnju riječ dat će neurokirurg. Neki plan mi je bio igrati do 30. godine, a onda se posvetiti trenerskom poslu, ali stvari se mijenjaju – ističe nekadašnja reprezentativka koja je prije dvije godine s dubrovačkom Ragusom osvojila dvostruku krunu.

Foto: ŽKK Šibenik

Što joj se više sviđa, biti košarkašica ili trenerica. Ovo potonje je vjerujemo, puno izazovnije?

- Je, kada si igračica tvoje je samo da dođeš na trening i slušaš što ti govore treneri. Kao trenerica, pak, moraš misliti na 12 cura, puno je kompleksnije. Ali, uživam u tome. –

Kada smo razgovarali prije dvije godine kazala nam je kako joj je želja jednog dana vratiti se u ŽKK Vodice kao trenerica. Je li to još uvijek aktualno?

- Naravno, Vodice, Šibenik, svakako bih voljela jednog dana biti trenerica u mojim klubovima – kaže Josipa, koja se u Šibeniku opet spojila sa svojom suigračicom iz vodičkih dana, Lucijom Skorić, koja je ovog ljeta, nakon nekoliko sezona provedenih u zagrebačkom Medveščaku potpisala za narančaste.

- Luca mi ja poput familije, znamo se cijeli život i presretna sam što smo opet u istoj ekipi. –

Za kraj je pitamo kako joj se čini nova ekipa Šibenika?

- Teško mi je dati neku prognozu jer smo se tek nedavno potpuno ekipirali, dvije Amerikanke došle su prije možda dva tjedna, ali čini mi se da imamo dobru ekipu, konkurentnu – zaključila je Josipa Silov.
(foto: ŽKK Šibenik)

Poslijednja izmjena dana Subota, 30 Rujan 2023 13:28