Listopad 03, 2023 2310

Članovi BBK Orlov krug dominirali na 14. Gabrinom maratonu, Šainovi ukupni pobjednici!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U Vodicama je za vikend održano 14. izdanje rekreativne brdsko-biciklističke utrke Gabrin maraton, koja se vozi u spomen na člana BBK Orlov krug Gabrijela Skočića i njegove kolege vatrogasce stradale u Kornatskoj tragediji 2007. godine. Nastupilo je skoro sto biciklista iz raznih klubova, a u takvoj konkurenciji odlične rezultate ostvarili su domaći natjecatelji, članovi BBK Orlov krug.

Tonko Čičin-Šain, nakon duge pauze, vratio se u velikom stilu i osvojio ukupno prvo mjesto sa sjajnim vremenom – 1:19.Vodičko slavlje upotpunila je Dora Čičin-Šain koje je slavila kod žena, dominiravši u kategoriji žena do 30 godina.

Orlovi su se istaknuli i u kategoriji do 16 godina. Prvo mjesto zauzeo je talentirani Mate Sladoljev, pobijedivši u sprintu svog kolegu Paula Relju, dok je broncu osvojio Karlo Šurija, još jedna nada vodičkog kluba.

- Sigurni smo da ćemo ovaj sastav često gledati na postolju – poručili su iz BBK Orlov krug.

U kategoriji do 40 godina brončanu medalju uzeo je Stipe Palinić, dok je u onoj do 50 godina do srebra dopedalirao Ivica Mesarić, a Tonko Juras do bronce. Svo troje, jasno, članovi su BBK Orlov krug, baš kao i Joško Fržop, koji je u kategoriji 50+ zauzeo drugo mjesto. U kategoriji E-bike Grgo Franin Pečarica osvojio je zlato.

- Želimo istaknuti i najbrže u posebnoj kategoriji vatrogasci, Vladimira Budima iz DVD Posedarje te Ivanu Šimunović iz DVD Brod Moravice. Nadamo se da će u narednim godinama ova kategorija privući još više natjecatelja - vatrogasaca. Čekamo vas! – poručili su iz BBK Orlov krug.

Dodali su kako ovo nije bila samo utrka već i prilika da se zajedno prisjete nesebične hrabrosti vatrogasaca, koji zauvijek žive u njihovim srcima. Kornatskim herojima odana je počast minutom šutnje, a članovi kluba položili su vijence pod spomenik stradalih vatrogasaca.

- Naravno, ne možemo zaboraviti predivne medalje koje su izradila Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića – zaključili su organizatori Gabrinog maratona