Studeni 13, 2023 623

U konkurenciji 121 optimista

Maro Uroda drugi na kvalifikacijskoj regati u Zadru, na dobrom je putu uđe u reprezentaciju

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Maro Uroda, trinaestogodišnji član Jedriličarskog kluba Tijat, nastavlja sa sjajnim nastupima. Osvojio je, naime, drugo mjesto u ukupnom poretku na Kupu svetog Krševana u klasi Optimist održanom u Zadru, u konkurenciji 121 jedriličara i jedriličarki. Do postolja je Maro došao u izazovnim uvjetima, po kiši i južini i poprilično hladnom vremenu. U prvom plovu bio je drugi, u drugom je bio najbrži, a u trećem je zauzeo šesto mjesto. Zanimljivo, brža od njega u ukupnom poretku bila je samo Nina Marušić iz JK Split, što znači da je osim ukupnog srebra Maro ponio i titulu najbržeg u konkurenciji dječaka.

Da stvar bude još bolja, riječ je bila o kvalifikacijskoj regati za ulazak u reprezentaciju. Bila je to četvrta takva regata, nakon državnog prvenstva, Splitske Mrduje i dubrovačke regate na kojoj je Maro bio također izvrstan, zauzevši peto mjesto u konkurenciji 95 optimista. Prije zadarske regate mladi jedriličar Tijata bio je na devetom mjestu u ukupnom kvalifikacijskom poretku, a s ovim drugim mjestom završit će u Top 5 uoči preostale četiri kvalifikacijske regate. Dakle, na dobrom je putu da izbori ulazak u reprezentaciju, baš kao i Marul Vlahov iz JK Šibenik, kojeg je u Zadru samo jedan bod dijelio od trećeg mjesta i koji se također nalazi među prvih pet u ukupnom poreku.

Podsjećamo, Maro se jedrenjem počeo baviti prije tri godine, a osim njega u JK Tijat treniraju i njegova dva brata, stariji Roko i mlađi Luka. U nedavnom razgovoru kazao nam je kako mu je prvi sljedeći cilj izboriti ulazak u reprezentaciju na kraju sezone, što bi mu pružilo priliku da brani boje svoje zemlje na Svjetskom ili Europskom prvenstvu. Nastavi li ovako, taj će cilj sigurno ispuniti.