Studeni 13, 2023 1564

Viti Ferari priređen svečani doček u Tribunju nakon osvajanja reprezentativnog trećeg mjesta na svjetskom prvenstvu u ribolovu

Vito Ferara drugi s lijeva Vito Ferara drugi s lijeva Igor Perkov
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Hrvatska juniorska reprezentacija u ribolovu na moru iz brodice osvojila je treće mjesto na 22. svjetskom prvenstvu, koje se od 4. do 11. studenog održavalo u mjestu Crosshaven u Irskoj. U kategoriji do 21 godine, među reprezentativcima koji su se istaknuli su Luka Karabatić iz Rogoznice i Vito Ferara iz Tribunja, koji je zauzeo 14. mjesto.

Po povratku u domovinu, Vito Ferara je dočekan s velikim oduševljenjem u svom rodnom mjestu Tribunju. Mještani su mu priredili srdačan doček uz zakusku, pokazujući time koliko cijene njegov trud i postignuće na svjetskom prvenstvu.

Uz Vitu Feraru i Luku Karabatića, u hrvatskoj ekipi su bili i Luka Hajdaraj, Tomas Lukarić, Teo Hajdaraj i Milan Rukavina, pod vodstvom trenera Dilana Miletu i izbornika Roberta Strmečkog. Na prvenstvu je nastupilo šest država sa sedam ekipa, a prvo mjesto osvojila je Italija, dok su drugi bili reprezentativci iz Slovenije.

Natjecanje je bilo posebno izazovno zbog specifičnih uvjeta ribolova u zaljevu kod Corka, gdje su natjecatelji lovili različite vrste riba, brojeći ih po komadima, a ne po težini, te vraćali svaki ulovljeni primjerak natrag u more.

FOTO: IGOR PERKOV Tribunj u srcu