Studeni 14, 2023 395

Uspješan prvi Masters za igrače Pikado kluba sv. Ana iz Čiste Velike

Uspješan prvi Masters za igrače Pikado kluba sv. Ana iz Čiste Velike Image by 15299 from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Proteklog vikenda, u caffe baru Navigator u Pirovcu, odvijao se prvi od pet planiranih županijskih mastersa u elektronskom pikadu za sezonu 2023/2024. Ovaj događaj je bio i kvalifikacijski za TOP 8 završnice u različitim kategorijama, s ciljem plasmana na pojedinačno prvenstvo Hrvatske.

Natjecanje je uključivalo dvije discipline: parove 501 DO, gdje su igrale sve tri kategorije, i disciplinu 501 koja se igrala odvojeno. U parovima je nastupilo 23 kombinacije iz županije, a u pojedinačnim kategorijama 1. i 2. nastupilo je 37 igrača, dok je u 3. kategoriji nastupilo 17 igrača i igračica.

Najuspješniji u parovima bili su Marko Šprljan i Silvio Franjkić iz PK Buža, dok je u pojedinačnom natjecanju prvo mjesto osvojio Zvonimir Pervan iz PK Sveta Ana. Najveći izlaz u turniru ostvario je Dino Živković s 160 bodova.

Organizatori su pohvalili kvalitetu turnira i izvrsnu organizaciju pikado kluba Sveti Juraj. Sljedeći masters zakazan je za 09.12.2023. u caffe baru „EM“ u Vrpolju, a neposredno prije toga županija je domaćin i 2. HPS državnog mastersa u Primoštenu.