Prosinac 30, 2018 3988 hks-cbf.hr hks-cbf.hr

Najbolji kadeti i kadetkinje Hrvatske na okupljanju regija u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)


U Vodicama se od 27. do 31. 12., po treći put zaredom, održalo okupljanje regija za uzrast kadeta, igrači 2003. i 2004. godište s devedesetak perspektivnih igrača i igračica U16 kategorije.

 


Najveća novost u odnosu na prethodne godine jest da su se na okupljanju regija nalazile i najbolje djevojke tog uzrasta pa se ovih dana mogao vidjeti djelić muške i ženske košarkaške budućnosti. Prema viđenom, potvrdili su prisutni, ta budućnost je i više nego svjetla, uz presumpciju rada, rada i, naravno, rada.

 

Na okupljanju je bilo 48 igrača te preko 40 igračica izabranih na regionalnim okupljanjima Sjevera, Juga, Istoka, Zapada i Centra. Osim obveznih treninga, igrale su se i utakmice između ekipa podijeljenih na Bijele, Crvene, Plave i Žute, kako kod dečkiju tako i kod cura. Sve se to događalo pod budnim okom i paskom instruktora HKS-a Mladena Erjavca, Darka Kunce i koordinatorice za žensku košarku Anđe Jelavić te još devet stručnih trenera kako za kadete, tako i za kadetkinje.

Na kraju, nabolji od najboljih, najtalentiraniji i najradišniji, dobit će poziv za okupljanje U16 reprezentacije (muške i ženske) u siječnju godine koja je pred nama.
Kako ne bi sve stalo na treninzima i utakmicama, naše mlade nade su slušale i košarkaška predavanja iz ustiju onih koji su iza sebe prevalili nebrojeno utakmica. Dečki su tako imali priliku slušati o iskustvima izbornika reprezentacije Dražena Anzulovića, a djevojke su zasigurno imale što čuti od Vedrane Grgin Fonsece, osvajačice dva WNBA prstena i pomoćne trenerice Ženske seniorske reprezentacije.

 

Tags
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 06 Siječanj 2019 21:39
djelomob1.jpg