Srpanj 24, 2019 3329

S njima ostaje i talentirana Antica Tabula

Nakon problematične sezone ŽKK Vodice ambiciozno kreće dalje

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Prošla sezona za ženski košarkaški klub Vodice bila je bremenita s puno problema - povreda, pojedinih odustajanja i neostvarenja željenih rezultata. Sada im preostaje uložiti sve napore u pripremama za sljedeću sezonu i sva natjecanja pred njima od Druge lige, kadetske, mlađe i juniorske kadetske do WABA lige.


Do same završnice Druge ženske lige dijelio ih je tek jedan koš razlike. U toj posljednjoj utakmici na domaćem terenu svojih protivnika njihova glavna vodilja Antica Tabula zaradila je pet 'penala' na samom početku drugog poluvremena.

- Tako malo je nedostajalo. Cure su se borile, ali ostati bez takvog aduta uz igru u takvom okruženju bilo je zaista teško. Iako možda nismo imali realne šanse gledajući sve ostale ekipe, željeli smo vjerovati da to možemo prebroditi, kazao nam je Bore Vuković, trener ŽKK Vodice.

No, to ne mijenja ništa na stvari. I dalje će nastaviti pokušavati i prvenstveno izgraditi dobre igračice.

- S te strane u novu sezonu ulazimo s ambicijama da curama koje stvarno naporno rade otvorimo prostora da nastave napredovati. Iako je naša 17-ogodišnja Antica imala ponuda iz prvoligaških klubova, upravo smo dogovorili da se ipak ostaje razvijati u svom okruženju.

Uz Anticu Tabulu u klubu su još dvije vrsne kadetkinje, Iva i Barbara Vunić koje su pozvane i u reprezentaciju.

- U rosteru nam još nedostaje jedna ili dvije kvalitetne igračice koje bi dodatno pogurale ekipu i dovele nas do ozbiljnije košarke, a onda je sve moguće. Nas najveći problem je što ima djece koja nisu spremna ozbiljnije trenirati. Košarka je previše kompleksan sport da bi se mogao kvalitetno raditi bez svakodnevnog teškog rada. Komplicirana je i motorički i tehnički s puno elemenata koje treba zadovoljiti – brzinu, spretnost, preciznost, kordinaciju, tajming…


U jednom periodu su imali mnogo takvih cura. Morat će opet napraviti širu bazu i iz nje izvući kandidate koji su spremni ići takvim putem jer cilj je odigrati kvalitetno drugu ligu.

- Uz sve lige u kojima ćemo igrati cure će imati sasvim dovoljan broj utakmica u svim kategorijama. Ako uspijemo s kadetkinjama otići u poluzavršnicu, mislim da će to biti ono što će nas i zadovoljiti. Uvijek ostaje mjesta i pozitivnom iznenađenju, pa, usudio bih se reći i bude li prilike, napadanju prve lige, zaključio je trener Vuković.
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Srpanj 2019 17:23
djelomob1.jpg