Lipanj 26, 2021 2378

Igrat će na Final Fouru

Mlađe kadetkinje plasmanom na nacionalnu završnicu nastavile sjajnu tradiciju Ženskog košarkaškog kluba Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ekipe Ženskog košarkaškog kluba Vodice redovito sudjeluju na nacionalnim završnicama, pa je tako jedna ekipa i ove godine izborila nastup na Final Fouru. Riječ je o mlađim kadetkinjama (U15), koje će 3. i 4. srpnja igrati na završnom turniru u Virju. Mladim Vodičankama suparnice u polufinalu bit će vršnjakinje iz dubrovačke Raguse, dok se u drugom polufinalu sastaju Podravac i Trešnjevka 2009.

Kakvi su izgledi da Vodičanke uđu u finale, pitamo trenera Boru Vukovića.

 - Ragusa je, iskreno, veliki favorit, tim više što se pojačala s nekoliko izvrsnih igračica iz Košarkaške akademije Žana Lelas. Možda bi naši izgledi bili veći da smo imali više vremena za trening i uigravanje s obzirom da smo se ekipirali praktički prije mjesec dana, ali i ovako ćemo pokušati pružiti što jači otpor. Predaje nema – kaže Vuković.

Put na Final Four mlađe kadetkinje Vodica izborile su nakon što su u dramatičnom polufinalu dalmatinske regije svladale vršnjakinje iz Šibenika. U regionalnom finalu svladala ih je upravo Ragusa, ali oba su  finalista izborila nastup na poluzavršnom turniru. Taj su dio Vodičanke sjajno odradili svladavši Zagreb sa 90:23 i time se plasirale na finalni turnir.

Na tim završnicama ŽKK Vodice u prošlosti je radio vrhunske stvari. Pa su tako 2007. juniorke bile viceprvakinje, a godinu dana kasnije prvakinje Hrvatske. Godine 2013. mlađe kadetkinje postale su prvakinje, da bi se od 2014. do 2016. kadetkinje Vodica tri puta zaredom penjale na najviše postolje. Sjajan niz nastavljen je i sljedeće dvije godine kada je ŽKK Vodice osvojio kadetsku broncu i kadetsko srebro. Uistinu impresivni rezultati, koji se, kao što vidimo, nastavljaju.

Inače, ove sezone mlađe kadetkinje s klupe vode Igor Stegić i Marin Barišić, a iskusni Vuković tu je da im pomogne sa savjetima.

 - To je plod suradnje s Murterom i Drnišom, koja će, nadam se biti dugoročna, sve s ciljem da djeci omogućimo što bolji košarkaški razvoj – zaključio je Bore Vuković.

I za kraj još jedna lijepa vijest iz vodičkog kluba. Naime, njegova članica Bruna Turčinov pozvana je na pripreme U14 hrvatske reprezentacije za ovogodišnji Slovenia Ball, turnir koji slovi za neslužbeno Europsko prvenstvo za navedeno godište. Održat će se od 11. do 15. kolovoza, a Hrvatska će na njemu braniti zlato osvojeno prije dvije godine.

(foto: ŽKK Vodice/Naši Tići)

Poslijednja izmjena dana Subota, 26 Lipanj 2021 13:37
djelomob1.jpg