Siječanj 04, 2023 2117

Što će tek biti kada dobiju pravu dvoranu?

Vodice i prije početka Svjetskog prvenstva trese rukometna groznica. 'Krivac' je ovdašnji klub

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Iako nas do početka Svjetskog rukometnog prvenstva, na kojem novi veliki rezultat pokušati ostvariti Kauboji, dijeli još nekoliko dana, u Vodicama u neku ruku već vlada rukometna groznica. Naime, sve više dječaka i djevojčica priključuje se Rukometnom klubu Vodice, o čemu svjedoče i brojke; od prošle godine udvostručio se broj članova, i sada ih je u klubu preko 200.

- Iskreno, i nas je to malo iznenadilo, ne možemo se braniti od djece, što nas, jasno, jako veseli, jer to govori da je naš klub prepoznat po dobrom radu i mnogi nas vide kao primjer u Vodicama – kaže dopredsjednik kluba Mario Petrović.

Ono što posebno veseli jest da su nakon dužeg vremena oformljene i dvije ekipe djevojčica, tako da je klub pokriven praktički u svim kategorijama.

- Do sada je bilo jako teško privući djevojčice kraj košarkaškog i odbojkaškog kluba, i kraj mažoretkinja, ali drago nam je da su se sada okrenule i rukometu, tim više jer je naš klub uvijek imao jaku žensku selekciju – ističe Petrović.

Iz te kvantitete rađa se i kvaliteta, pa stoga ne čude što su selekcije vodičkog kluba odradile odličnu polusezonu. Tako su U11 i U13 muška ekipa već osigurale nastup na nacionalnim završnicama 1.HRL jug, a mogli bi im se priključiti još neki. Stručno, odnosno trenerski klub je odlično pokriven, tako da ovakvi rezultati ne iznenađuju.

- U većini klubova nekako se godišta U15 i U17 drže kao najvažnija jer se iz njih selektiraju igrači za prvu ekipu, tako da i mi posebnu pažnju posvećujemo njima. Rezultat toga je da nas klubovi iz Premijer lige, oni iz tradicionalnih rukometnih sredina poput Splita i Metkovića, sve više respektiraju, a naš je cilj biti u tim godištima među pet, šest najboljih klubova u Dalmaciji – kaže dopredsjednik RK Vodice.

Što se tiče seniorske ekipe, ona nakon prvog dijela prvenstva 2.HRL jug drži visoko treće mjesto.

- Uoči prvenstva nismo imali neke velike ambicije, cilj je bio držati se stabilno u gornjoj polovici ljestvice, ali to smo za sada premašili, a s jedno ili dva prava pojačanja mogli bismo napasti i prvo mjesto. Cilj je, naime, kad-tad vratiti se u 1.B ligu, jer viši rang znači još veću vidljivost za klub, još veću motivaciju mladima da nam se priključi – ističe Petrović.Sve to RK Vodice ostvaruje, blago rečeno, u ne baš idealnim uvjetima. Ali i to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, 'Balon' bi do proljeća trebao dobiti novu, mekšu podlogu, primjereniju za rukomet, a sve se više zahuktavaju i stvari oko izgradnje sportske dvorane u Vodicama, a koja bi, kako sada stvari stoje, trebala niknuti sljedeće godine.

- Nama je zapravo najvažnije imati jednu pravu trening dvoranu, a to bi trebao postati 'Balon' promjenom podloge. Trebat će jasno uskladiti i termine s ostalim sportovima, jer većina naših članova su srednjoškolci, tako da se svi 'tučemo' za večernje termine – objašnjava Petrović.

Kako smo kazali, bliže se početak Svjetskog prvenstva, a za koje su u RK Vodice također spremaju.

- I ovaj put organizirat ćemo zajednička gledanja, najvjerojatnije u kino dvorani. Uostalom i nogometni smo Mundijal gledali skupa i atmosfera koju stvore naša djeca uvijek je posebna. Mi inače nastojim redovito organizirati druženja i aktivnosti van dvorane, da se ne svodi sve samo na trening, tako da često idemo na izlete, na utakmice i, kako sam, kazao, ostali klubovi uzimaju nas za primjer – zaključio je Mario Petrović.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Siječanj 2023 11:45
djelomob1.jpg