Razgovor s trenerom Draganom Karanom: Iza Karate kluba Okit najbolja je polusezona od osnutka kluba

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Od siječnja pa do kraja kolovoza Karate klub Okit ostvario je najbolju i najuspješniju polusezonu od osnutka kluba davne 2002. 

Na početku sezone imali su kontrolni turnir u Čavlima kod Rijeke i na Međunarodnom turniru 7.''Grobničan kupu '' osvojili su 6 medalja. U konkurenciji 600 natjecatelja iz 56 klubova medalje su osvojili Tara Jukić, Elin i Sasha Ianachi Ćopić, Ela Adžaga, Noah Križanović Mimica i Leon Buhić.

Uslijedili su i klubski kontrolni mečevi pred vrlo bitno prvenstvo.

Klub uskoro slavi i godišnjicu osnutka, a pred nastavak natjecateljske sezone razgovaramo sa trenerom karate kluba ''Okit Vodice'' Draganom Karanom.       

Koje je to prvenstvo i što ste tamo napravili?

- Odličan nastup smo imali na Školskom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Đurđevcu. Osvojili smo 6 medalja. Uspjeh je stvarno velik kada se zna da su ekipe sačinjavale 7 natjecateljica u borbama i 3 u katama. Mi smo imali samo predstavnice u borbama(ukupno 7) i osvojili smo 6 medalja. Odličan nastup cura u borbama je anulirao nedostatak natjecateljica u katama. U ukupnom poretku smo bili treći .Iza nas su ostale jake ekipe iz Zagreba, Rijeke, Osijeka…..Ekipa je nastupila u sastavu Franka Mićin, Ela Adžaga, Karmen Šurija, Elin i Sasha Ianachi Ćopić, Tara i Nora Jukić. – kaže nam trener Dragan

Cure su ih učinile ponosnim, a vitrine škole u Vodicama ukrašene su novim peharom. Odmah nakon prvenstva napravili su plan i program za disciplinu kate tako da će na slijedećem prvenstvu biti u punom sastavu.

- U katama već sad posebno se ističu Tena Svalina, Petra Paškov i Tonka Gulin. Kod dječaka Jakov Mijalić, Gabrijel Juričev, Noa Adrian Perković, Borna Biluš, Anđelo Martinčević i Roko Juričev Barbin. – ističe trener Dragan Karan

Nakon 450 km udaljenog Đurđevca nastupili su u Splitu.

-    U Splitu smo skoro kao doma lako i brzo dođeš. Jedino je teško osvojiti medalje. U pitanju je najstariji turnir u Hrvatskoj ''Kup Jadrana''. Turnir se organizira neprekidno od 1968. godine i jedan je od najboljih u Hrvatskoj. U konkurenciji 507 natjecatelja iz 44 kluba osvajamo 9 medalja. Medalje su osvojili Noa Milaković, Ela i Patrik Adžaga, Tara Jukić, Natali Bajan, Josip Čubrić, Sasha Ianachi Ćopić, Noah Križanović Mimica i Leon Buhić.

Nakon turnira u Splitu otišli su 600 kilometara u udaljeno Ivankovo na prvenstvo koje je trajalo 2 dana, a nastupilo 515 natjecatelja iz 77 klubova.

-  Nakon Školskog Prvenstva Hrvatske sudjelovali smo na klubskom prvenstvu Hrvatske za mlađe kategorije  u Ivankovu kod Županje. U izuzetno jakoj konkurenciji osvojili smo 2 medalje Ela Adžaga je bila srebrna, a Tara Jukić brončana u svojim kategorijama. Konkurencija je bila velika. Samo su 4 kluba iz Dalmacije osvojila medalju i mi među njima.  

Nakon Ivankova ponovno u Split ?

-   Sredinom  5.mjeseca sudjelovali smo na 3. ''Split karate kupu'' i osvajamo 13 medalja u konkurenciji 564 natjecatelja 47 klubova iz 3 države.

Lipanj je rezerviran za polaganje za pojaseve i klupski turnir u katama

-    Od osnutka kluba polaganje se vrše pred instruktorom kluba krajem siječnja i krajem lipnja. Kraj lipnja je rezerviran za turnir u katama gdje svi dobivaju medalju jer su svi pobjednici. Pored 30 registriranih natjecatelja nastupaju svi članovi kluba čak i oni najmlađi. Nije lako djetetu izaći ispred sudaca i 200 roditelja i odraditi katu. Vrhunac je radost djece na pobjedničkom postolju kao da je Olimpijada. – naglašava trener Karan

Ljeto ste, kao i većina, iskoristili za odmor?

-    Ne, odmor je bio od 30.06 do 08.07. i on je u funkciji priprema, a ne ljenčarenja. Naravno da je pravilno isplaniran i programiran uzimajući u obzir vanjske uvjete i dob djece. Nažalost, zbog manjka novca odrađujemo ih u Vodicama. Puno bolje bi to bilo na nekoj od planina. Strpljivo radimo i nadamo se boljem. 

Planovi za jesen?

Prvi turnir je 15.09.u Karlovcu.  Zatim ide DBG Open u Čitluku kod Međugorja 21.09. Onda ide Split, Ploče, Zagreb i na kraju Prvenstvo Hrvatske za kadetkinje i kadete u Rijeci. Nadam se da ćemo Vam se javiti  sa lijepim vijestima.

Početak škole je i početak upisa novih članova?

Upis novih članova je u maloj dvorani utorkom i četvrtkom od 18-19 sati i subotom od 10-11 sati. Radimo u tri skupine. Svaka ima svoj plan i program rada. Novi članovi kroz igru uče ozbiljne stvari. Najviše je vježbi skočnosti, spretnosti, okretnosti sa puno gimnastičkih vježbi. Opširnije u letku koji dijelimo u školi i vrtiću  ili na samom treningu dok svaki član dobiva besplatnu opremu za trening. Pozvani su svi od 4 godine pa naviše. Pozovite s povjerenjem 091 787 78 54. Radujemo se vašem dolasku. – zaključuje trener Dragan Karan

Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam
djelomid1.jpg

Klikni na plakat za više info

Klikni na plakat za više infoImage is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close