17 Svi 2018
  3005

„Memorijalnom centru Faust Vrančić“ dodijeljena plaketa za izniman doprinos promociji kulturne baštine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Svi 2018 14:52

U povodu 17. svibnja, Dana Šibensko-kninske županije, u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik, održana je svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su se ovogodišnjim laureatima uručile nagrade i priznanja.


Između ostalih, „Memorijalnom centru Faust Vrančić“ dodijeljena je plaketa za izniman doprinos promociji kulturne baštine, a posebno znanstvenog naslijeđa glasovitog i svestranog Fausta Vrančića.

U šest godina rada Memorijalni je centar obilježio dvije značajne obljetnice: četristotu godišnjicu tiskanja Vrančićevog kapitalnog djela Machinae Novae organizacijom Međunarodnog znanstvenog skupa Faust Vrančić i njegovo doba pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koji se održao u rujnu 2015. Upravo je pri kraju tisak Zbornika radova s ovog skupa koji će uskoro biti predstavljen javnosti. U 2017. obilježena je četristota obljetnica Vrančićeve smrti popularno-znanstvenom tribinom održanom u svibnju u Memorijalnom centru.
Centar surađuje s akademskom i sveučilišnom zajednicom te s nizom nacionalnih i lokalnih baštinskih institucija na promociji i popularizaciji dostignuća i života Fausta Vrančića.

plaketagrb.jpg

„Sretni smo što je Županija prepoznala naš rad i aktivnosti koje provodimo na popularizaciji Fausta Vrančića ne samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj i međunarodnoj razini na taj način stavljajući našu znanstvenu i kulturnu baštinu u europski kontekst. Zahvaljujem se na suradnji svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji surađuju s nama i ulažu svoje znanje i resurse u prezentaciju i promociju naš bogate povijesne i kulturne baštine. Posebno hvala Županiji koja nas prati od samih početaka, sufinancirajući između ostaloga naše aktivnosti: međunarodni znanstveni skup, znastveno-popularnu tribinu te zbornik radova koji ćemo uskoro predstaviti javnosti. Nadam se da će nas i dalje pratiti i podržavati u radu.“ – rekla nam je Ivana Skočić, ravnateljica „MC Faust Vrančić“

ivanaboric.jpg

Vrijedno je spomenuti da je Grb županije za popularizaciju i afirmaciju Faustovog lika i djela dobila dr.sc. Marijana Borić, znanstvena suradnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i voditeljica projekta Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu u koji je Memorijalni centar partner uključen od samog početka i surađuje s dr.sc. Borić na promicanju Vrančića kao i na poticanju novih istraživanja i otkrivanju nepoznanica o liku i djelu ovog znamenitog Hrvata europskog glasa.

plaketa.jpg

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close