23 Stu 2018
    2853

Analiza početnog stanja IQM Vodice

Rezultati provedene ankete: S čime su gosti najzadovoljniji, s čime manje zadovoljni, a što naši stanovnici žele

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Poslijednja izmjena dana Petak, 23 Studeni 2018 23:26

Na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća predstavljena je Analiza početnog stanja IQM Vodice te plan aktivnosti za 2019. godinu.Projekt IQM Vodice TZ grada Vodica započela je u lipnju ove godine, a predstavlja integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji sa ciljem usklađenja normi i implementacije standarda kvalitete između dionika u turizmu, te poticaj na izvrsnost. Predviđena realizacija projekta trajati će tri godine i razvijati će se u nekoliko faza. Upravljanje kvalitetom u destinaciji podrazumijeva objedinjavanje što većeg broja subjekata, jačanje javno-privatnog partnerstva, mjerenje elemenata održivog razvoja, a sve u cilju poboljšanja zadovoljstva turista, konkurentnosti i kvalitete života u destinaciji.

U razdoblju od lipnja do kraja listopada realizirana su početna mjerenja, definirane aktivnosti do kraja godine i akcijski plan aktivnosti za sljedeće razdoblje.

Gđa. Đ. Šimičić, voditeljica projekta, predstavila je Analizu početnog stanja IQM Vodice.

iqm (2 of 3).jpg

U proteklom razdoblju realizirane su online i offline ankete u kojima smo mjerili mišljenje stanovnika o turizmu u Vodicama, zatim početna mjerenja za hotele, ugostiteljske objekte, iznajmljivače, wellness, turističke agencije, kampove, suvenirnice, trgovine, te mišljenja gostiju koji borave u Vodicama i koriste usluge svih pojedinačnih grupa anketiranih subjekata.

Analiza provedenog istraživanja pokazuje da su i gosti i partneri najzadovoljniji visokom čistoćom grada, da je ljubaznost na visokom nivou te manifestacije i kvaliteta hrane. Manje su zadovoljni ponudom na plažama, ponudom lokalnih suvenira, ponudom vina, te ponudom lokalnih specijaliteta.
Stanovnici žele produženje sezone, te potvrđuju želju za podizanjem kvalitete u svim segmentima i nedovoljno su informirani o aktivnostima što činiti prije i poslije ljeta.

„Već nakon prve analize rezultata, krenuli smo u realizaciju posebne prezentacijske brošure Vodice to do, koja će obuhvatiti širok raspon ponude i usluga, kako bi sve dionike i goste što bolje informirali o mogućnostima koje Vodice pružaju. Ujedno je upućen poziv svima, a posebno OPG-ovima i proizvođačima certificiranih lokalnih proizvoda da se pridruže projektu u cilju umrežavanja i plasiranja svojih proizvoda.“ – rekla nam je Anita Franin Pečarcica, dir. ureda TZ Vodice te nastavila

„U sklopu projekta upućen je Javni poziv za sufinanciranje marketinških aktivnosti iznajmljivača koji obuhvaća izradu profesionalnih fotografija i video prezentacija smještaja, online i offline oglašavanja, te savjetovanja u uređenju smještaja. Isto tako upućen je Javni poziv za prijedloge suvenira Grada Vodica. Pripremljen je i projekt „Kartice za iznajmljivače“ kojim iznajmljivači ostvaruju pogodnosti prilikom uređenja svojih smještajnih kapaciteta, kod partnera koji su se uključili u projekt.“

Osim toga realizirane su i prve koordinacije na otoku Prviću, sa službama Grada Vodica i predstavnicima gospodarstva – hoteljerima. Koordinacije će se održavati jednom mjesečno sa svim grupama sudionika projekta, a razmatraju se aktualne teme, ideje, prijedlozi, način rješavanja i realizacije prijedloga koji doprinose podizanju kvalitete u destinaciji.

iqm (1 of 3).jpg

U sklopu projekta IQM tim predložio je i Turističko vijeće izabralo 80 indikatora mjerenja održivog razvoja, koji će se mjeriti svake godine s tim da je početno mjerenje 2018. u tijeku.

IQM Destination tim predložio je i donošenje nove odluke o urbanoj opremi koju je Grad Vodice prihvatilo. Time će u slijedećih nekoliko godina grad i plaže imati ujednačenije i kvalitetnije uređenje.

U prosincu ove godine gđa Anamarija Cicarelli održat će edukacije za iznajmljivače, te konkretnim savjetima početi pripremu za standardizaciju IQM Destination u obiteljskom smještaju.

Prema planu aktivnosti za 2019. godinu, IQM tim je predložio nastavak mjerenja kvalitete anketama za pojedine subjekte, izradu Reviewpro analize online reputacije subjekata, izradu standarda IQM za partnere: hotele, wellness, privatni smještaj, turističke agencije, ugostiteljske objekte, kampove, suvenirnice, trgovine, te implementacije standarda.

Projektom IQM Vodice potiče se stvaranje efekta umrežavanja ponude, stalna suradnja, komunikacija i sinergija u destinaciji te poticaj za iskorak u kvaliteti koji će vodički turizam učiniti jačim, konkurentnijim i kvalitetnijim.


 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close