27 Velj 2019
    4114

Vodičanka Marina Jakšić u kulinarskom turskom projektu: „Turska kuhinja je moja velika ljubav“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Veljača 2019 20:37

Još jedna zanimljiva informacija dolazi nam iz inozemstva od naše povremene kolumnistice, magistrice nutricionizma Marine Jakšić koja za portal „Infovodice“ sastavlja i piše recepte i govori o hrani i prehrani o kojima ste mogli čitati na našem portalu.Ovaj put riječ je turskoj, orijentalnoj kuhinji za koju ste vjerojatno svi čuli, a mnogi recepti koriste se još uvijek na našim prostorima. Riječ je o projektu pod nazivom „Food Izmir“. Food (hrana) je internacionalna riječ koja je prepoznata u svijetu bez obzira koji jezik govorite i odakle dolazite, a Izmir je treći grad u Turskoj izuzetno poseban po turskoj gastronomiji.

Upravo je tamo tim stručnjaka s Marinom osmislio odličan projekt gdje je prvotna ideja bila da jedna strankinja kuha i govori o turskim specijalitetima.

FoodIzmir (47).JPG

Poanta cijelog ovog projekta je da se ljude upozna s hranom za koju nikada nisu čuli, da se odluče isprobati nešto novo što možda nikada ne bi imali prilike probati , a prije svega da jedna strankinja priprema i iskušava turske delicije kako bi žiteljima s naših prostora prenijela što više recepta, znanja, ali i neke motivirala da isprobaju pojedina i nova jela.

Marina je zaljubljena u tursku orijentalnu kuhinju, nutricionizam, a sve se odlično uklopilo s televizijskim poslom i jezikom.

„Food Izmir“ projekt je kulturološki, putopisni i gastronomski vodič s najvećim fokusom na prezentaciju turske kuhinje i zanimljivim činjenicama o hrani. Uskoro dolazi i youtube kanal gdje će se moći saznati više informacija o pojedinim jelima te kako ih pripremiti.

Više informacija možete pogledati na sljedećem linku: www.foodizmir.com

FoodIzmir (86).JPG

 

 

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close