02 Kol 2019
    4607

Razmišlja o podizanju tužbe

Vijećnik Ante Juričev Grgić: Dogradonačelnik Stipe Bosotin je povrijedio moju čast i dignitet

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Kolovoz 2019 20:23
Vijećnik Liste našeg mista Ante Juričev Grgić poslao nam je svoje priopćenje i priopćenja četiri udruge proizašle iz Domovinskog rata (Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi"— Šibenik, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Vodice - HVIDR-a, Udruga hrvatskih boraca dragovoljaca Domovinskog rata Vodice - UHBDDR, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vodice — UHDDR) u kojima zajedno osuđuju izjavu dogradonačelnika Bosotina s prethodne sjednice, odnosno Aktualnog sata Gradskog vijeća.

Sva tri priopćenja prenosimo u cijelosti.

IZJAVA

Dana 29.07.2019. godine na sjednici Gradskog vijeća, za vrijeme aktualnog sata, prilikom odgovaranja na moje vijećničko pitanje na temu ,Park na Poljani", koje je glasilo (ukratko):
,Jeste li vi normalni pored svih prioriteta i problema, kanalizacije i smrada, vama pada na pamet raditi novi projekt parka i pri tome srušiti stabla u parku"?

Dogradonačelnik Stipe Bosotin obratio mi se riječima, citiram:
„Vi ste se pravili nenormalni kad ste tražili vojnu mirovinu". (Za točnost navoda možete se uvjeriti na stranicama Grada, snimka posljednje sjednice.)

Dogradonačelnik Grada Vodica, Stipe Bosotin je povrijedio moju čast i dignitet, ne samo mene kao vijećnika već i kao hrvatskog ratnog vojnog invalida i dragovoljca Domovinskog rata, pripadnika Specijalne policije od 01.07.1991. do samog kraja Domovinskog rata.

U obrani Domovine stao sam u 18.-oj godini života, pri tome ne mareći da izgubim svoj život, dao sam svoju mladost i zdravlje za slobodnu hrvatsku Domovinu, prošavši sva ratišta uvijek na prvoj crti od juga Hrvatske do Slavonije, da bi danas, pri tome se najblaže rečeno, spustivši se na najnižu osobnu razinu, koja nema opravdanja i nikakve veze s političkom korektnošću, ,on" koji danas uživa sve blagodati te slobode, jednostavno po tome gazio i blatio klevetom i lažima.

„On", s ovom izjavom nije uvrijedio samo mene nego i sve branitelje, posebno hrvatske ratne vojne invalide i moju subraću, heroje Domovinskog rata pripadnike Specijalne policije, preko čega ne mogu i ne smijem prijeći.

Zahtijevam od gore navedenog javnu ispriku, meni osobno i svim braniteljima, posebno hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Nadalje, razmatram mogućnost podizanja privatne tužbe za uvredu časti.

Ante Juričev Grgić
U Vodicama, 02.08.2019.

IZVORNU IZJAVU PREUZMITE OVDJEUdruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi"— Šibenik
Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Vodice - HVIDR-a
Udruga hrvatskih boraca dragovoljaca Domovinskog rata Vodice - UHBDDR
Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vodice — UHDDR

Priopćenje

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica, održanoj 29.07.2019., dogradonačelnik Stipe Bosotin, na grub i krajnje neprimjeren način uvrijedio je vijećnika Antu Juričev Grgića, dragovoljca i hrvatskog ratnog i vojnog invalida Domovinskog rata.

Nije uvrijedio samo vijećnika svojim nestručnim i nekompetentnim odgovorom na postavljeno pitanje, što nas kao udruge ne zanima. Ne želimo se miješati u politiku. Smatramo kako je dogradonačelnik izvršio udar na dignitet ne samo braniteljske populacije nego i na sam Domovinski rat.

Svojim odgovorom optužio je našeg člana, branitelja za lažiranje zdravstvenog stanja u cilju dobivanja vojne mirovine, što je kleveta i laž bez presedana i kao takva dovodi u pitanje čast svih branitelja ratnih vojnih invalida.

Temeljem ovakvog javnog istupa smatramo da je dotični dogradonačelnik nepoželjan sudjelovati na protokolarnim obilježavanjima i odavanju pijeteta poginulim, nestalim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata.

Zahvaljujući braniteljima koji su položili svoje živote na oltar Domovine, našoj hrabrosti i časti u Domovinskog ratu, danas upravo takvi poput dogradonačelnika Stipe Bosotina, uživaju u slobodi jedine nam Domovine.

U ime udruga iz Domovinskog rata, ovim putem najoštrije osuđujemo bilo kakve provokacije i vrijeđanja hrvatskih branitelja i posebice hrvatskih ratnih vojnih invalida, što u današnje vrijeme na veliku žalost, postaje praksa bez odgovornosti i posljedica.

Ovim putem zahtijevamo javnu ispriku dogradonačelnika Stipe Bosotina.

U Vodicama, 02.08.2019.
Predsjednici:
HVIDR-A Miroslav Karin
UHDDR Danijel Lasan Zorobabel
UHDDR – Danijel Juričev Martinčev
Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi"— Šibenik – Josip Spajić

IZVORNO PRIOPĆENJE ČETIRI UDRUGE PROIZAŠLE IZ DOMOVINSKOG RATA PREUZMITE OVDJEUDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOV1NSKOG RATA — HVIDR-a VODICE
HRVATSKIH BORACA 34 22211 VODICE

Vodice, 02.08.2019.

PRIOPĆENJE

Tijekom posljednje sjednice Gradskog vijeća grada Vodica, dogradonačelnik Grada Vodica Stipe Bosotin zvani Keke uputio je uvredu gradskom vijećniku Juričev Grgić Anti, ujedno i hrvatskom branitelju, ratnom vojnom invalidu, članu HVIDR-e i ratnom veteranu Specijalne policije MUP-a RH, da citirano: „vi ste se pravili nenormalni kada ste tražili vojnu mirovinu".

Kao pripadnici udruga proizašlih iz domovinskog rata smatramo da je ovime uvrijeđena čitava braniteljska populacija te je potrebno da se očitujemo povodom ovog događaja. žalosno je da niti 25 godina od domovinskog rata, mladi ljudi, hrvati, koji su možda bili premladi da sudjeluju u Domovinskom ratu, na taj način vrijeđaju hrvatske branitelje i rugaju se čitavoj braniteljskoj populaciji, a da pri tome ne znaju ni gdje su se vodile borbe u Domovinskom ratu ni kada, ni kako su izgledale.

Nije lako, niti je svojstveno ljudskom biću, pucati u drugog čovjeka s namjerom da ga se ubije, a još je teže kada netko s takvom namjerom puca po vama. Ili držati na rukama umirućeg prijatelja, biti ranjen, ostati bez noge ili skupljati dijelove suborca kojeg je raznijela granata u šatorsko krilo da bi se imalo što pokopati. Takvo stanje je nama pet godina bila svakodnevica, a danas nas se optužuje da smo profiteri i „da smo se pravili nenormalni kada smo tražili vojnu mirovinu".

Nisu svi mladi ljudi iz naše generacije išli u rat. Moglo se pronaći puno razloga za ne odlazak u rat, ali mi smo, gledajući domovinu u plamenu kako pati, dragovoljno uzeli oružje i stali pred agresora, branili ju i kasnije oslobađali.

Nismo zaslužili da nas jedan gradski dužnosnik, član HDZ-a i lokalni građevinski poduzetnik, koji je u to vrijeme bio dijete vrijeđa na taj način. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti, a branitelji su oni koji su najzaslužniji za slobodu koju danas imamo.

Zato smatramo da osoba sa takvim stavovima, koja upućuje javno ovakve teške uvrede braniteljima - nije zaslužila da obavlja javnu dužnost.

Predsjednik HVIDRA Vodice
Miroslav Karin

IZVORNO PRIOPĆENJE HVIDR-E PREUZMITE OVDJE

djelomid1.jpg


Kliknite na plakate za više

tehnoadeo2017 BumbaNG
makina

Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close