31 Kol 2019
    2831

Imaju tek pet stranaca među osobljem

Uspješna sezona za hotele Olympia i Olympia Sky: Kroz ovaj je mjesec bilo gostiju iz 50 zemalja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Subota, 31 Kolovoz 2019 13:05

Iz godine u godinu tijekom turističke sezone se mogu čuti tužni komentari iz hotelskih kuća zbog nedostatka kvalitetne sezonske radne snage, ali i zbog nešto lošije sezone. U vodičkim hotelima Olympia i Olympia Sky to ovu godinu nije slučaj. Imaju svega pet radnika iz inozemstva te bilježe poraste u svim segmentima o kojima smo popričali s direktorom Darkom Bastićem.

-    Recenzije su nam ove godine bolje nego prijašnjih što je i logično. Reagirali smo na nezadovoljstva gostiju i otklonili detalje koje su naglasili da nisu dobri kao što je bila gužva kod bazena ili restorana, priča nam Darko Bastić, direktor hotela Olympia i Olympia Sky.

Olympia je stari hotel, renoviran prije 10 godina, jeftiniji 40% od Skyja. U prvom je razina noćenja ostala ista, a u drugome za 22 % veća što znači da gosti uvijek biraju bolje te bez obzira na cijenu traže nivo i uslugu više. Također, prihodi su mu veći za 17 %.

-    I Olympia ima 3 posto veće prihode nego lani, ali je hotel u kojem ćemo u dogledno vrijeme trebati dizati kvalitetu da se ujednači sa Skyom ako želimo značajnije poraste. Da bi došli do tog cilja svjesni smo da svake godine moramo nešto investirati i uložiti u odnosu na prošlu godinu.

Po njemu je sezona sukladna svim očekivanjima da bude bolja nego lani.

-    Ovi rezultati nam daju za pravo. Možemo i na godišnji svi skupa, mada ćemo raditi još četiri mjeseca i to opasno. Reakcije gostiju su pozitivne na samu destinaciju, hvale pomake u gastronomiji, u zabavnim i kulturnim sadržajima koje su Vodice ovo ljeto ponudile, a većih primjedbi nemaju.

Naglasili su tek da bi voljeli vidjeti policijske patrole koje im daju osjećaj sigurnosti. 

-    Svatko tko je dao svoj angažman ili poboljšao sadržaj u odnosu na prošlu godinu je i profitirao. S obzirom da je svake godine sve veći broj kreveta u privatnom smještaju pretpostavljam da se onom tko ne ulaže događaju rupe, a možda i otkazi. 

Danas preko interneta ne možeš gosta puno prevariti. On tu pronalazi sve informacije o domaćinu i samoj destinaciji i lokaciji prije nego što rezervira smještaj.

-    80 % gostiju se ne kupa u moru. Što se tiče plaže, mi ju održavamo, čistimo, čuvamo i imamo spasioca za otprilike 20 % naših gostiju, ostatak su gosti i građani Vodica. Na bazenu imaju sve što žele, ekskluzivu i sav sadržaj. Oni koji ne borave u hotelu do 18 sati ne mogu pristupiti. Jednoj obitelji je dijete na sigurnom. Mogu se masirati, jesti, piti…

U kolovozu je bilo gostiju iz čak 50 zemalja. Najbrojniji su bili Nijemci i Austrijanci, a iza njih Hrvati i Slovenci. Sve ostalo je usitnjeno, vraćaju se Talijani, značajan je porast Švicaraca, a pad gostiju je iz Skandinavskih zemalja.

-    U špici sezone u hotelu radi 300 zaposlenika, 130 stalno zaposlenih, 120 su sezonci, a ostatak su učenici i studenti koji su zaduženi za plažne objekte i bazene.

Ove godine su cijelu sezonu odradili s pet radnika iz drugih zemalja za razliku od prošle godine kad ih je bilo 50. 

-    Dali smo si zadatak da nađemo radnike iz naše okolice, a pridobili smo ih tako što smo korigirali plaće. To nam je na kraju isplativije jer u suprotnom treba plaćati sve dodatne troškove, a i imati obaveze. 

Vanpasionska potrošnja bilježi porast od 20 %. To je rezultat otklanjanja nedostataka, malo bolje organizacije i marketinga.

-    Ponudili smo svaku večer gostima zabavni ili glazbeni program što se pokazalo vrlo dobrim. Bila bi puna terasa. Isto tako nakon tri godine smo uspjeli posložiti a la carte restoran. Bilježimo puno bolje rezultate, odradili smo sezonu bez primjedbi. Nudimo samo friško. Imamo odličnu ponudu ribe, škampi i jastoga, steakova, mislim da smo dobar restoran koji ima i poseban pogled uz kuhara koji to kvalitetom može pratiti. 

Ovu će godinu Turističkoj zajednici preko boravišne pristojbe uplatiti 1,5 milijuna kuna što očekuju i da se vrati kroz određene programe u samom mjestu.

-    Veoma sam zadovoljan njihovim radom. Svi zajedno uvijek želimo i tražimo da to bude za nijansu bolje, sadržajnije, ali Vodice kroz cijelu godinu daje dodatne sadržaje te ponavljam, naši gosti su pohvalili ponudu.

Također, u Olympiji su napravili veliki pomak i u segmentu kongresnog turizma pa imaju goste kroz cijelu godinu. 

-    Sky tek nakratko zatvaramo od Nove godine do sredine veljače, a i to je period u kojem je teško dovesti goste i financijski je neodrživo. To razdoblje iskoristimo za odmore osoblja, a i popravljanje finesa.

Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam

djelomid1.jpg


Klikni na plakat za više info

Klikni na plakat za više infoImage is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close