Studeni 04, 2019 2642

Na Okitu snimljena emisija o svetištu, štovanju Gospe Karmelske i povijesti crkve

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Ekipa HRT-a i  emisije „Biblija“ koja se prikazuje svake nedjelje na nacionalnoj televiziji  sa urednikom Nikom Kostanićem i suradnicima mladim studentima i framašima – Klarom i Nikolom gostovala je u Vodicama i na Okitu gdje su u snimili emisiju o svetištu na Okitu, štovanju  Gospe Karmelske i o povijesti crkve Gospe od Karmela. 

O tome su razgovarali sa župnikom don Franjom Glasnovićem. Župnik ih je upoznao sa poviješću Okita i čašćenu Gospe od Karmela. Govorio im je o povijesti same crkve na Okitu, o čudesnom cvjetanju klena, o knjizi prof. Mužića „Božićno čudo na Okitu“ koja o tome govori, o važnosti Okita za Vodice  i Vodičane te o Biblijskoj poruci koju Okit po Mariji ima….  

Znakovito je da je ova emisija o Gospi Karmelskoj, svetištu na Okitu i njegovoj povijesti u Jubilarnoj Godini Okita kada se slavi 350 godina od gradnje prve crkve (1670) i 25 godina od gradnje nove crkve (1995.)

"Hvala HRT-u, uredniku i njegovim suradnicima što su prepoznali važnost Okita koju on ima na crkvenom, duhovnom i povijesno – kulturno području u našoj biskupiji i domovini." – rekao nam je župnik don Franjo Glasnović

Emisija biti prikazana u Emisiji Biblija koja se prikazuje nedjeljom na HRT.

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 22:14
djelomob1.jpg