Bumba top desk
04 Pro 2019
  2357

Nakon razmatranja stižu odgovori

Vodički SDP iznio svoje prijedloge: Smanjenje vodne naknade za Prvićane i pražnjenje jama na račun grada

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Prosinac 2019 18:38

Na današnjem aktualcu SDP-ov Markov Udovičić osvrnuo se na temu svoje jučerašnje presice, ali i današnje tematske sjednice. Predložio je smanjenje naknade za isporučenu vodu mještana otoka Prvića s obzirom da nisu više u drugoj fazi aglomeracije te kupnju cisterni kako bi se našim sugrađanima olakšalo pražnjenje septičkih jama dok se ne spoje na sustav odvodnje.

-    Obvezali smo se da ćemo naselja koja budu spojena na budući sustav odvodnje plaćati 3 kn/m3 isporučene vode u što su tada upali Prvić Luka, Prvić Šepurina, Srima i Vodice. S obzirom da je otok Prvić naprasno izbačen iz druge faze moj zahtjev je da se revidira ova odluka i da im se smanji ova naknada na dvije kune kako imaju ostala naselja koja nisu predviđena na spajanje kanalizacijske mreže, naveo je SDP-ov vijećnik Marko Udovičić.

Naime, na dvadesetoj sjednici prošlog saziva donesena je odluka o obvezi plaćanja naknade za razvoj javne vodoopskrbne mreže na području grada.

-    Naravno da imam volje za to, no to je tema o kojoj ću raspraviti sa stručnim kolegijem i Vodovodom i odvodnjom pa vam ne mogu sada dati decidirani odgovor, odgovorila mu je gradonačelnica Nelka Tomić te dodala da bi odgovor mogao dobiti za oko dva mjeseca za što ima određene razloge.

Naknadno se osvrnuo i na drugi SDP-ov prijedlog.

-    Trenutno 71 % naših sugrađana nije spojeno na sustav odvodnje. Smatramo da su oni zbog toga u neravnopravnom položaju jer su sami prisiljeni organizirati pražnjenje tih jama i na kraju to plaćati. Oni su kroz svoje građevinske dozvole platili sve ono što su trebali, tvrdio je Udovičić.

Smatra da je odgovornost grada da se pobrine za sve te ljude. Upitao je hoće li osnovati gradsku firmu ili unutar postojećih kupiti cisterne te ovaj problem skinuti s grbače naših građana, a odgovor će dobiti u pisanom obliku.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close