Bumba top desk
29 Tra 2020
  2674

Zbog korone još ih ne mogu upoznati. Spremne i bicikle kao prijevozno sredstvo

Prvićani jedva čekaju svoje gerontodomaćice, a one se vrijedno pripremaju kroz virtualne učionice

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Travanj 2020 18:08

Na adrese Udruge Otok stigli su brojni upiti što je s projektom Zaželi za otok Prvić i ide li dalje. Korona kriza malo ga je usporila jer se trenutno neke od stavki ne mogu odviti, poput uvodne konferencije koja je dijelom održana u Prvić Luci i Prvić Šepurini, ali je zabrana okupljanja osujetila dovršetak ovog dijela projekta.

-    Međutim, sve ostalo ide po planu. U kandidacijskom postupku je odabrano pet gerontodomaćica koje ispunjavaju sve uvjete, mahom s područja Grada Vodica. Dvadeset korisnika se prijavilo s otoka, s tim da prijave još stižu. Iz Udruge Otok poručuju da im je žao što neće moći prihvatiti sve prijavljene korisnike, ali brojke unutar projekta su zadane i njih se moraju pridržavati, priča nam Antonia Dobrota, predsjednica udruge Otok.

Iako je početak edukacija domaćica planiran usporedno s počekom rada s korisnicima na otoku, ograničenja u korištenju javnih brodskih linija i mjere socijalne distance, zasad ne dopuštaju Prvićanima da upoznaju svoje domaćice. 

-    No, edukacija je započeta po planu, ali malčice drugačije. Naime, u ponedjeljak su prvinske domaćice dobile svoje skripte za učenje i podružile se sa svojom predavačicom u virtualnoj učionici. 

Domaćice jedva čekaju početak rada i jako su sretne što je započela edukacija, kao i cure u Udruzi - doslovno se čeka dan kada će se povući mjere ograničenja kako bi domaćice posjetile prvi put svoje korisnike.

-    U međuvremenu se nabavlja oprema pa su, danas u srijedu 29. travnja na otok stigle žute bicikle koje su predviđene kao prijevozno sredstvo domaćica prilikom obilaska korisnika u dva mjesta na Prviću. Praktične bicikle su oduševile i članice udruge koje nisu mogle odoljeti da ih ne isprobaju, kazala je Dobrota.

Podsjećamo, projekt Zaželi provodi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt Zaželi za otok Prvić provodi Udruga Otok u partnerstvu s Hrvatskom zavodom za zapošljavanje i Hrvatskim centrom za socijalnu skrb, a osigurano je 1.282.000 kuna.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše
  Information
  Podijeli
  Information

  KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close