21 Svi 2020
  1925

Kompletno uređen okoliš i nova igrala dočekat će djecu u novoj pedagoškoj godini

Nakon 40 godina dvorište centralnog dječjeg vrtića uskoro će zasjati u novom ruhu

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0

Dvorište centralnog objekta dječjeg vrtića Tamaris uskoro će zasjati u novom ruhu. Prema projektnoj dokumentaciji izrađenoj još u prošloj godini ukupna vrijednost realizacije uređenja procijenjena je na više od 1,3 milijuna kuna.

Obzirom na ne mali iznos realizacija je podijeljena u dvije faze. Onu građevinsku i onu nabave opreme odnosno igrala. I dok se faza građevinskih radova privodi kraju u postupku je već i raspis natječaja za nabavu svih novih igrala koja prema važećim standardima i pravilnicima osiguravaju punu sigurnost vrtićke djece u njihovoj igri.

-    Naše, već pomalo derutno dvorište, većih radova i nabave novije opreme nije vidjelo skoro 40 godina. Sada s punim zadovoljstvom mogu reći da ćemo uskoro realizirati dvorište s najvišim standardima sigurnosti na radost nas, a posebice naših vrtićkih mališana. Ne zaboravimo, ono je i javno igralište za svu djecu u popodnevnim satima, pa je takav karakter igrala i predviđen kazala nam je Tina Valerija Storić, ravnateljica DV Tamaris.

Osim što će dvorište sada biti ljepše i sigurnije, odradilo se i ono što u projektu nije bilo predviđeno.

-    Već duži niz godina veliki nam je problem predstavljala postojeća instalacija kanalizacije sa svojim nedovoljnim profilima koju smo sad u cijelosti rekonstruirali te nabavili i separator za otpadne vode iz kuhinje. Ne možemo djecu učiti zaštiti okoliša ako im i sami ne možemo poslužiti za primjer. Drugi veliki problem bile su nam oborinske vode koje su se s javne površine slijevale u dvorište vrtića, a sve češće i plavile vrtićke prostorije. Sada je i taj problem riješen ugradnjom podzemne akumulacije i provođenjem oborinske odvodnje s najviše točke vrtića prema najnižoj na prometnicu iza stare škole.

Očekujemo da ovi naknadni kao i ugovorom predviđeni radovi budu gotovi početkom lipnja nakon čega slijedi i sadnja novih stabala i početak realizacije druge faze odnosno postava svih predviđenih igrala, kazala je ravnateljica Storić.

Nažalost, zbog COVID-a 19 kao i zbog dodatnih zahtjeva radovi su neznatno prolongirani što kvalitetu istih nije niti najmanje umanjilo. Ako s natječajem za odabir najboljeg ponuditelja za isporuku i ugradnju opreme, odnosno igrala sve prođe bez većih problema isti bi mogli biti u funkciji do konca srpnja 2020. godine.

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close