28 Svi 2020
  2983

Ovo vrijeme epidemije za njih je bilo prilično radno i stresno

Iz Grada Vodica zahvalili medicinskom osoblju vodičke Hitne pomoći: 'Igrali su ključnu ulogu u brizi za naše sugrađane'

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Uz redovne intervencije, briga o oboljelima od koronavirusa u našem gradu, ali i okolnim mjestima pala je i na timove hitne medicinske pomoći u Vodicama. Protekla dva mjeseca rade 24-satne smjene u prilično stresnim situacijama. Kako je epidemiološka slika sve bolja, tako su i oni malo predahnuli. Uz marendu za cijelu ekipu iz Grada Vodica zahvalili su im na požrtvovnosti i odgovornosti. Također, Grad je prijavio dva projekta za nabavku medicinske i školske opreme u vrijednosti gotovo 63 tisuće eura. 

-    Iza ovih divnih i humanih ljudi su dani odricanja, požrtvovnosti, neprospavanih noći, radnih vikenda i praznika. Iako uz ovu humanu profesiju stres se veže svaki dan dok su životi i u njihovim rukama, ovo vrijeme epidemije bilo im je posebice zahtjevno. Bili su na prvoj crti s oboljelima i igrali ključnu ulogu u brizi za naše sugrađane i one iz okolnih mjesta. Epidemija još uvijek nije gotova, ali srećom sada su oni, a i svi mi malo odahnuli. Ovaj znak pažnje najmanje je što smo mogli učiniti kako bismo im se zahvalili na svakoj intervenciji, kazala je gradonačelnica Nelka Tomić.

U ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vodicama potvrđuju da su protekla dva mjeseca bila poprilično radna. Pokrivali su i otok Murter koji je bio u karanteni te odradili 20-ak intervencija za pacijente koji su bili pozitivni na Covid-19, imali simptome te bili povezani s oboljelima.

-    Bilo je i redovnih intervencija na koje smo se kompletno morali obući u svu onu zaštitnu opremu bez obzira radi li se o virusu ili ne. Zaista je bilo stresno. Iako smo na stres navikli ovo su bile sasvim nove okolnosti u kojima se trebalo paziti na nebrojeno više pojedinosti, kazala je medicinska sestra Dijana Mićin, voditeljica vodičke ispostave.

15-ero člana ispostava prethodna dva mjeseca radi 24-satne smjene zbog manjeg kontakta među ljudima, a vozila raspodijeljena na redovne intervencije i intervencije za oboljele od koronavirusa kako pacijenti ne bi boravili u istima. 

-    Puno je lakše, ali i dalje moramo biti oprezni. Pomaže nam prijavna dojavna jedinica koja nam zaprima terenske pozive i šalje na intervencije. Oni ispitivanjem epidemiološke anamneze odrade veći dio posla. Želim se zahvaliti i njima i svim svojim kolegama koji su tokom ove epidemije zaista profesionalno radili svoj posao bez ikakve greške bez obzira na protokole i postupanja koje smo morali raditi uz svoj redovan posao, naglasila je Dijana Mićin.

Inače, Grad Vodice sufinancira pet timova vodičke Hitne medicinske službe s nešto više od pola milijuna kuna godišnje. Upravo su prijavljena i dva projekta na natječaj koji je raspisan od strane CEI (Central European Initiative) kojim su iz Grada aplicirali za nabavku medicinske opreme za pomoć medicinskim timovima u ambulanti, posebice Hitnoj pomoći u svrhu sprječavanja širenja virusa.

-    Sam troškovnih je napravljen uz stručnu pomoć gradonačelnice, liječnika obiteljske medicine iz naše ambulante kao i djelatnice Hitne medicinske pomoći u Vodicama. Drugi projekt odnosi se na nabavu pametnih ploča za osnovnu školu u Vodicama i Čistoj Velikoj kako bi se osigurao rad škole na daljinu. Za sada smo prošli prvu fazu natječaja za oba projekta i u iščekivanju smo konačnih rezultata, kazao je Luka Lipić, savjetnik za društvene djelatnosti.

Vrijednost projekta nabavke školske opreme iznosi 23 tisuće eura, a medicinske opreme 39.565 tisuća eura koji se dodjeljuju u 100 postotnom iznosu kao bespovratna sredstva.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close